Zöldséges lazacos pie

SPENÓT & ZÖLDBORSÓ & SÁRGARÉPA

FŐÉTELEK

Zöldséges lazacos pie

SPENÓT & ZÖLDBORSÓ & SÁRGARÉPA

Tudtad, hogy naponta 5 zöldség/gyümölcs adagot kellene elfogyasztanod! Ebben a receptben benne van adagonként 2 az 5-ből és még halat is tartalmaz amit szintén érdemes hetente 2 alakalommal beillesztened.

ADAG: 4 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ:  60 PERC

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 503 kcal / 1 adag

Zsír:  30,5 g

Szénhidrát: 36 g

Fehérje:  22,5 g

Hozzávalók

  • 400 g friss vagy 250 g fagyasztott leveles spenót (nem püré!)
  •  250 g lazacfilé
  •  250 g zöldborsó
  •  1 sárgarépa
  •  1 vöröshagyma
  •  250 ml főzőtejszín
  •  1 tk mustár
  •  só, bors
  •  olívaolaj
a burgonya püréhez
  •   400 g burgonya
  •  1 ek vaj
  •  só, bors

Elkészítés

 

1

A hagymát és a sárgarépát felkockázzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékén párolni kezdjük. Közben megfőzzük a burgonyát, amiből egy kevés vajjal és sóval pürét készítünk! 

2

Amint hagyma összeesett hozzáadjuk a zöldborsót, a spenótot, valamint a felkockázott lazacot is. Felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és egy nagy teáskanál mustárral ízesítjük, majd főzzük néhány percig, hogy egy kissé sűrű krémes állagú ragut kapjunk!

3

Ha szükséges pótolhatjuk a folyadékot vízzel vagy tejjel! Végül öntsük át a ragut egy közepes méretű sütőtálba, kanalazzuk a tetejére az előzőleg elkészített burgonyapürét, locsoljuk meg kevés olívaolajjal és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig vagy amíg a teteje aranybarnára pirul. és locsold meg olívaolajjal.

 

*TIPP

Ez a tejszínes ragu egyébként a sütőben való befejezés előtt is kifejezetten finom , kipróbálhatod  egyszerűen csak egy párolt rizs körettel is.

 

Hozzávalók

  • 400 g friss vagy 250 g fagyasztott leveles spenót (nem püré!)
  •  250 g lazacfilé
  •  250 g zöldborsó
  •  1 sárgarépa
  •  1 vöröshagyma
  •  250 ml főzőtejszín
  •  1 tk mustár
  •  só, bors
  •  olívaolaj

a burgonya püréhez

  •   400 g burgonya
  •  1 ek vaj
  •  só, bors

Elkészítés

 

1

A hagymát és a sárgarépát felkockázzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékén párolni kezdjük. Közben megfőzzük a burgonyát, amiből egy kevés vajjal és sóval pürét készítünk!

2

Amint hagyma összeesett hozzáadjuk a zöldborsót, a spenótot, valamint a felkockázott lazacot is. Felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és egy nagy teáskanál mustárral ízesítjük, majd főzzük néhány percig, hogy egy kissé sűrű krémes állagú ragut kapjunk!

3

Ha szükséges pótolhatjuk a folyadékot vízzel vagy tejjel! Végül öntsük át a ragut egy közepes méretű sütőtálba, kanalazzuk a tetejére az előzőleg elkészített burgonyapürét, locsoljuk meg kevés olívaolajjal és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig vagy amíg a teteje aranybarnára pirul. és locsold meg olívaolajjal.

 

*TIPP

Ez a tejszínes ragu egyébként a sütőben való befejezés előtt is kifejezetten finom , kipróbálhatod  egyszerűen csak egy párolt rizs körettel is.

 

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

NÉPSZERŰ RECEPTEK

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:

10+1 tipp ahhoz, hogyan

csomagolj ebédet

Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:

foodlover gasztroklub –

Zárt facebook csoport

Egy hely, ahol nyugodtan kérdezhetsz új ismerősőkre tehetsz szert és sok ötletet kaphatsz! Csatlakozz és építsünk együtt összetartó, támogató közösséget!

FŐZZÜNK EGYÜTT?

Privát főzőkurzus saját

konyhádban foodlover módra!

Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot! 

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence