Spárgás-paradicsomos tészta

CITROM & FOKHAGYMA & KOKTÉLPARADICSOM

FŐÉTELEK

Spárgás-paradicsomos tészta

CITROM & FOKHAGYMA & KOKTÉLPARADICSOM

Ez a recept attól igazán különleges, hogy a tésztamártás a sütőben készül el, amitől olyan izgalmas ízek szabadulnak fel, hogy garantáltan ez a pasta lesz az új kedvenced!

ADAG: 4 FŐRE     ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 PERC

TÁPANYAGTARTALOM

TÁPANYAGTARTALOM

Kalória: 666 kcal / 1 adag

Zsír: 16 g

Szénhidrát: 97 g

Fehérje: 32 g

Hozzávalók

  • 500 g linguine tészta
  •  1 citrom
  •  1 csomag zöldspárga
  •  500 g koktélparadicsom
  •  250 g lazacfilé
  •  4 gerezd fokhagyma
  •  rukkola
  •  só, bors
  •  olívaolaj

Elkészítés

1

Egy magas falú sütőtálba önts 3-4 evőkanál olívaolajat, majd préseld bele a fokhagymát.

2

Vágd félbe a koktélparadicsomkat és dobd ezt is a sütőtálba. Ezután aprítsd fel kisebb kockákra a lazacot, szabadulj meg a spárga fás végétől is, vagdosd fel falatnyi darabokra mehet minden paradicsomok után.

3

Sózd és borsozd meg, majd reszeld rá egy citrom héját és jól keverd össze az egészet. Ugyanezt a citromot vágd négy gerezdre és helyezd a sütőtál négy sarkába.

4

Ezután mehet 20-25 percre a 180 fokos sütőbe. Amíg az tésztaszósz elkészül főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett utasítás szerint.

5

Ha a tésztaszósz elkészült forgasd össze a kész tésztával, jó ha kerül bele egy kicsi a tészta főzővizéből. Tálaláskor szórd meg rukkolával és locsold meg olívaolajjal.

 

 

*TIPP

Ha vége lesz a spárgaszezonnak akkor is nyugodtan készítsd el, egyszerűen csak hagyd ki belőle. Jól megy hozzá még a zöldbab és a cukorborsó is.

 

Hozzávalók

  • 500 g linguine
  •  1 citrom
  •  1 csomag zöldspárga
  •  500 g koktélparadicsom
  •  250 g lazacfilé
  •  4 gerezd fokhagyma
  •  rukkola
  •  só, bors
  •  olívaolaj

Elkészítés

1

Egy magas falú sütőtálba önts 3-4 evőkanál olívaolajat, majd préseld bele a fokhagymát.

2

Vágd félbe a koktélparadicsomkat és dobd ezt is a sütőtálba. Ezután aprítsd fel kisebb kockákra a lazacot, szabadulj meg a spárga fás végétől is, vagdosd fel falatnyi darabokra mehet minden paradicsomok után.

3

Sózd és borsozd meg, majd reszeld rá egy citrom héját és jól keverd össze az egészet. Ugyanezt a citromot vágd négy gerezdre és helyezd a sütőtál négy sarkába.

4

Ezután mehet 20-25 percre a 180 fokos sütőbe. Amíg az tésztaszósz elkészül főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett utasítás szerint.

5

Ha a tésztaszósz elkészült forgasd össze a kész tésztával, jó ha kerül bele egy kicsi a tészta főzővizéből. Tálaláskor szórd meg rukkolával és locsold meg olívaolajjal.

*Tipp: Ha vége lesz a spárgaszezonnak akkor is nyugodtan készítsd el, egyszerűen csak hagyd ki belőle. Jól megy hozzá még a zöldbab és a cukorborsó is.

HA TETSZETT A RECEPT KÉRLEK KÖVESS BE FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMMON IS!

NÉPSZERŰ RECEPTEK

ÉDESBURGONYÁS ZÖLDSALÁTA

LAZACOS TÉSZTA

ÁFONYÁS-BARACKOS BIRCHER MÜZLI

SZEREZZ MÉG TÖBB INSPIRÁCIÓT…

LETÖLTHETŐ EBOOK:

10+1 tipp ahhoz, hogyan

csomagolj ebédet

Készen állsz, hogy csatlakozz az ebédcsomagolók egyre szélesebb táborához? Az INGYENES Ebook-ból megtudhatod, hogyan vágj bele – kezd el még ma!

TÁMOGATÓ KÖZÖSSÉG:

foodlover gasztroklub –

Zárt facebook csoport

Egy hely, ahol nyugodtan kérdezhetsz új ismerősőkre tehetsz szert és sok ötletet kaphatsz! Csatlakozz és építsünk együtt összetartó, támogató közösséget!

FŐZZÜNK EGYÜTT?

Privát főzőkurzus saját

konyhádban foodlover módra!

Ha szeretnél tőlem személyesen is tanulni, akkor van egy remek hírem, hiszen erre is van lehetőséged, minden hónapban, limitáltan. Foglalj időpontot! 

KAPCSOLAT

Landszman Bence

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Az online fizetést a Barion biztosítja.

MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

foodlover.hu Ügyfélszolgálat: info@foodlover.hu| Tel.: +36 20 499 3486 | ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | Vásárlási feltételek

Minden jog fenntartva – foodlover.hu – 2021 | Készítette: Landszman Bence