ZÖLDSÉGES LAZACOS PIE
SPENÓT & ZÖLDBORSÓ & SÁRGARÉPA

Tudtad, hogy naponta 5 zöldség/gyümölcs adagot kellene elfogyasztanod! Ebben a receptben benne van adagonként 2 az 5-ből és még halat is tartalmaz amit szintén érdemes hetente 2 alakalommal beillesztened.
Hozzávalók

 400 g friss vagy 250 g fagyasztott leveles spenót (nem püré!)
 250 g lazacfilé
 250 g zöldborsó
 1 sárgarépa
 1 vöröshagyma
 250 ml főzőtejszín
 1 tk mustár
 só, bors
 olívaolaj
a burgonya püréhez
  400 g burgonya
 1 ek vaj
 só, bors

Elkészítés

1

A hagymát és a sárgarépát felkockázzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékén párolni kezdjük. Közben megfőzzük a burgonyát, amiből egy kevés vajjal és sóval pürét készítünk!

2

Amint hagyma összeesett hozzáadjuk a zöldborsót, a spenótot, valamint a felkockázott lazacot is. Felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és egy nagy teáskanál mustárral ízesítjük, majd főzzük néhány percig, hogy egy kissé sűrű krémes állagú ragut kapjunk!

3

Ha szükséges pótolhatjuk a folyadékot vízzel vagy tejjel! Végül öntsük át a ragut egy közepes méretű sütőtálba, kanalazzuk a tetejére az előzőleg elkészített burgonyapürét, locsoljuk meg kevés olívaolajjal és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.

*TIPP: Ez a tejszínes ragu egyébként a sütőben való befejezés előtt is kifejezetten finom , kipróbálhatod  egyszerűen csak egy párolt rizs körettel is.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 400 g friss vagy 250 g fagyasztott leveles spenót (nem püré!)
 250 g lazacfilé
 250 g zöldborsó
 1 sárgarépa
 1 vöröshagyma
 250 ml főzőtejszín
 1 tk mustár
 só, bors
 olívaolaj
a burgonya püréhez
  400 g burgonya
 1 ek vaj
 só, bors

Directions

1

A hagymát és a sárgarépát felkockázzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékén párolni kezdjük. Közben megfőzzük a burgonyát, amiből egy kevés vajjal és sóval pürét készítünk!

2

Amint hagyma összeesett hozzáadjuk a zöldborsót, a spenótot, valamint a felkockázott lazacot is. Felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és egy nagy teáskanál mustárral ízesítjük, majd főzzük néhány percig, hogy egy kissé sűrű krémes állagú ragut kapjunk!

3

Ha szükséges pótolhatjuk a folyadékot vízzel vagy tejjel! Végül öntsük át a ragut egy közepes méretű sütőtálba, kanalazzuk a tetejére az előzőleg elkészített burgonyapürét, locsoljuk meg kevés olívaolajjal és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.