Print Options:

Yields1 Serving

 400 g csirkemell
 200 g bacon
 1 kis vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 3 ek zsemlemorzsa
 1 csokor petrezselyem zöld
 2-3 ág friss kakukkfű
 5-6 zályalevél
 1 tojás
 citromhéj
 olívaolaj
 só, bors
1

A töltelékhez finomra vágjuk a megpucolt vöröshagymát, és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk.

2

Aprítógépbe tesszük a megtisztított fokhagymát, a felaprított fűszernövényeket, a zsemlemorzsát, a tojást, a parmezánt és a párolt vöröshagymát. Ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal, és sűrű masszává daráljuk.

3

A csirkemellet középen a 2/3-áig bevágjuk, és alaposan megtöltjük a keverékkel. Sózzuk, borsozzuk, a szalonnába tekerjük, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Burgonyapürével és zöldsalátával tálaljuk.