ZÖLDFŰSZERES TÖLTÖTT CSIRKEMELL
BACON & KAKUKKFŰ & FOKHAGYMA

A töltött csirke elkészítésére egy csomó szuper retro és modern verziót találhatsz, szerintem ez egy nagyon egyszerű és elronthatatlan változat jó sok friss zöldfűszerrel, fokhagymával és sajttal töltve, végül baconbe göngyölve, hogy még szaftosabb legyen.
Hozzávalók

 400 g csirkemell
 200 g bacon
 1 kis vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 3 ek zsemlemorzsa
 1 csokor petrezselyem zöld
 2-3 ág friss kakukkfű
 5-6 zályalevél
 1 tojás
 citromhéj
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

A töltelékhez finomra vágjuk a megpucolt vöröshagymát, és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk.

2

Aprítógépbe tesszük a megtisztított fokhagymát, a felaprított fűszernövényeket, a zsemlemorzsát, a tojást, a parmezánt és a párolt vöröshagymát. Ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal, és sűrű masszává daráljuk.

3

A csirkemellet középen a 2/3-áig bevágjuk, és alaposan megtöltjük a keverékkel. Sózzuk, borsozzuk, a szalonnába tekerjük, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Burgonyapürével és zöldsalátával tálaljuk.

*TIPP:  A töltelékben a zöldfűszereket tetszőlegesen variálhatod, csak arra figyelj, hogy egyik se legyen túl markáns.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 400 g csirkemell
 200 g bacon
 1 kis vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 3 ek zsemlemorzsa
 1 csokor petrezselyem zöld
 2-3 ág friss kakukkfű
 5-6 zályalevél
 1 tojás
 citromhéj
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

A töltelékhez finomra vágjuk a megpucolt vöröshagymát, és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk.

2

Aprítógépbe tesszük a megtisztított fokhagymát, a felaprított fűszernövényeket, a zsemlemorzsát, a tojást, a parmezánt és a párolt vöröshagymát. Ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal, és sűrű masszává daráljuk.

3

A csirkemellet középen a 2/3-áig bevágjuk, és alaposan megtöltjük a keverékkel. Sózzuk, borsozzuk, a szalonnába tekerjük, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Burgonyapürével és zöldsalátával tálaljuk.