Print Options:

Yields1 Serving

 1 bögre bulgur
 2 bögre víz
 1 ek paradicsompüré
 300 g csirkemellfilé
 2 gerezd fokhagyma
 olivaolaj
 só, bors
 1 kávéskanál római kömény
 1 kávéskanál koriandermag
 200 g fagyasztott zöldborsó
LILAHAGYMA SALI
 1 citrom
 1 lilahagyma
 1 csokor petrezselyemzöld
1

Főzd meg a bulgurt a csomagoláson jelzett ideig, kb. 15 perc alatt elkészül.

2

Amíg a bulgur fő vágd nagyobb kockákra a csirkét, közben forrósíts fel egy serpenyőt és önts bele egy löket olívaolajat ebben süsd pirosra a csirkét. Sóval és borssal ízesítsd.

3

Ha a csirke elkészül tedd félre és ugyanebben a serpenyőben kezd el pirítani a felkockázott vöröshagymát, amint üvegesre pirult add hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, a római köményt és a koriandert majd dobd hozzá a zöldborsót is, ízesítsd sóval és borssal és öntsd fel 1,5-2 dl vízzel és párold 10 percig.

4

Ahogy a borsó megpuhult add hozzá a csirkét és forgasd bele a kész bulgurt is.

5

Én egy egyszerű lilahagyma salátával és natúr joghurttal tálaltam.

6

*A lilahagyma salihoz vágd a hagymát vékony csíkokra és locsolt meg alaposan friss citromlével, ez elveszi az erejét. Keverd hozzá a petrezselyem letépkedett leveleit és locsold meg egy kis olívaolajjal is.