ZÖLDBORSÓS CSIRKÉS BULGUR LILAHAGYMA SALÁTÁVAL
RÓMAI KÖMÉNY & PETREZSELYEM & JOGHURT

A bulgur az egyik kedvenc alapanyagom, mert nagyon jó variálható zöldségekkel, húsokkal. Használhatjuk köretként, de remekül működik salátának is. Én most egy szuper egyszerű csirkés egytálételt csináltam belőle némi zöldborsóval turbózva.

Hozzávalók

 1 bögre bulgur
 2 bögre víz
 1 ek paradicsompüré
 300 g csirkemellfilé
 2 gerezd fokhagyma
 olivaolaj
 só, bors
 1 kávéskanál római kömény
 1 kávéskanál koriandermag
 200 g fagyasztott zöldborsó
LILAHAGYMA SALI
 1 citrom
 1 lilahagyma
 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

1

Főzd meg a bulgurt a csomagoláson jelzett ideig, kb. 15 perc alatt elkészül.

2

Amíg a bulgur fő vágd nagyobb kockákra a csirkét, közben forrósíts fel egy serpenyőt és önts bele egy löket olívaolajat ebben süsd pirosra a csirkét. Sóval és borssal ízesítsd.

3

Ha a csirke elkészül tedd félre és ugyanebben a serpenyőben kezd el pirítani a felkockázott vöröshagymát, amint üvegesre pirult add hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, a római köményt és a koriandert majd dobd hozzá a zöldborsót is, ízesítsd sóval és borssal és öntsd fel 1,5-2 dl vízzel és párold 10 percig.

4

Ahogy a borsó megpuhult add hozzá a csirkét és forgasd bele a kész bulgurt is.

5

Én egy egyszerű lilahagyma salátával és natúr joghurttal tálaltam.

6

*A lilahagyma salihoz vágd a hagymát vékony csíkokra és locsolt meg alaposan friss citromlével, ez elveszi az erejét. Keverd hozzá a petrezselyem letépkedett leveleit és locsold meg egy kis olívaolajjal is.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 1 bögre bulgur
 2 bögre víz
 1 ek paradicsompüré
 300 g csirkemellfilé
 2 gerezd fokhagyma
 olivaolaj
 só, bors
 1 kávéskanál római kömény
 1 kávéskanál koriandermag
 200 g fagyasztott zöldborsó
LILAHAGYMA SALI
 1 citrom
 1 lilahagyma
 1 csokor petrezselyemzöld

Directions

1

Főzd meg a bulgurt a csomagoláson jelzett ideig, kb. 15 perc alatt elkészül.

2

Amíg a bulgur fő vágd nagyobb kockákra a csirkét, közben forrósíts fel egy serpenyőt és önts bele egy löket olívaolajat ebben süsd pirosra a csirkét. Sóval és borssal ízesítsd.

3

Ha a csirke elkészül tedd félre és ugyanebben a serpenyőben kezd el pirítani a felkockázott vöröshagymát, amint üvegesre pirult add hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, a római köményt és a koriandert majd dobd hozzá a zöldborsót is, ízesítsd sóval és borssal és öntsd fel 1,5-2 dl vízzel és párold 10 percig.

4

Ahogy a borsó megpuhult add hozzá a csirkét és forgasd bele a kész bulgurt is.

5

Én egy egyszerű lilahagyma salátával és natúr joghurttal tálaltam.

6

*A lilahagyma salihoz vágd a hagymát vékony csíkokra és locsolt meg alaposan friss citromlével, ez elveszi az erejét. Keverd hozzá a petrezselyem letépkedett leveleit és locsold meg egy kis olívaolajjal is.