Ez egy nagyon klassz recept arra, hogyan lehet izgalmassá tenni egy már jól megszokott köretet. Egy tökéletesen elkészített csirkemell steaket és egy szuper egyszerű sajtmártást hoztam mellé.

Hozzávalók
Elkészítés
Vágd fel a krumplikat kb. 2x2 cm-es kockákra és kezd el főzni sós lobogó vízben. A főzési idő felénél add hozzá a fagyasztott zöldborsót is és együtt főzd készre.
Amíg a krumpli fő fűszerezd be a csirkemellet, majd egy közepesen forró serpenyőben némi olívaolajon süsd oldalanként 2-2 percig. Ezután dobd be 10 percre a 180 fokos sütőbe.
Amint a krumpli és a zöldborsó megpuhult szűrd le és törd össze egy burgonyanyomó segítségével, hogy kissé darabos pépet kapj. Vágj fel 10-12 szem olajban eltett szárított paradicsomot és add hozzá a püréhez.
Végül ízesítésként reszelj bele 1 fokhagymát, 1 citrom héját és facsard bele a citrom levét is. Ízlés szerint sózd és borsozd is meg és alaposan keverd össze.
A szuper egyszerű sajtszószhoz egy kisebb lábosba először öntsd bele a tejszínt majd a sajtot és a kukoricakeményítőt, ezután alacsony lángon folyamatos keverés mellett addig főzd amíg szépen beleolvad a sajt. Attól függően, hogy milyen sós, pikáns sajtot használsz kissé meg is sózhatod.
Amint mindennel elkészülsz nincs más dolgod, mint a tálalás. Szedj egy adag pürét a tányérra erre mehet egy szelet csirke, végül locsold meg a sajtszósszal.
*TIPP: A sajtszószhoz használj jól olvadó sajtot, akár különböző sajtokat is választhatsz, sőt maradék sajtok felhasználására is jó alkalom.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
Vágd fel a krumplikat kb. 2x2 cm-es kockákra és kezd el főzni sós lobogó vízben. A főzési idő felénél add hozzá a fagyasztott zöldborsót is és együtt főzd készre.
Amíg a krumpli fő fűszerezd be a csirkemellet, majd egy közepesen forró serpenyőben némi olívaolajon süsd oldalanként 2-2 percig. Ezután dobd be 10 percre a 180 fokos sütőbe.
Amint a krumpli és a zöldborsó megpuhult szűrd le és törd össze egy burgonyanyomó segítségével, hogy kissé darabos pépet kapj. Vágj fel 10-12 szem olajban eltett szárított paradicsomot és add hozzá a püréhez.
Végül ízesítésként reszelj bele 1 fokhagymát, 1 citrom héját és facsard bele a citrom levét is. Ízlés szerint sózd és borsozd is meg és alaposan keverd össze.
A szuper egyszerű sajtszószhoz egy kisebb lábosba először öntsd bele a tejszínt majd a sajtot és a kukoricakeményítőt, ezután alacsony lángon folyamatos keverés mellett addig főzd amíg szépen beleolvad a sajt. Attól függően, hogy milyen sós, pikáns sajtot használsz kissé meg is sózhatod.
Amint mindennel elkészülsz nincs más dolgod, mint a tálalás. Szedj egy adag pürét a tányérra erre mehet egy szelet csirke, végül locsold meg a sajtszósszal.