ZÖLDBORSÓS KRUMPLIPÜRÉ GRILLEZETT CSIRKÉVEL ÉS SAJTMÁRTÁSSAL
SZÁRÍTOTT PARADICSOM & CITROM & OLASZ FŰSZERKEVERÉK

Ez egy nagyon klassz recept arra, hogyan lehet izgalmassá tenni egy már jól megszokott köretet. Egy tökéletesen elkészített csirkemell steaket és egy szuper egyszerű sajtmártást hoztam mellé.

Hozzávalók

 250 g fagyasztott zöldborsó
 350 g krumpli
 10-12 szem olajban eltett szárított paradicsom
 500 g tanyasi csirkemell
 olasz fűszerkeverék
 1 gerezd fokhagyma
 1 citrom
 olívaolaj
 só, bors
SAJTSZÓSZ
 15 dkg sajt
 1,5 dl tejszín
 1 kv kukoricakeményítő

Elkészítés

1

Vágd fel a krumplikat kb. 2x2 cm-es kockákra és kezd el főzni sós lobogó vízben. A főzési idő felénél add hozzá a fagyasztott zöldborsót is és együtt főzd készre.

2

Amíg a krumpli fő fűszerezd be a csirkemellet, majd egy közepesen forró serpenyőben némi olívaolajon süsd oldalanként 2-2 percig. Ezután dobd be 10 percre a 180 fokos sütőbe.

3

Amint a krumpli és a zöldborsó megpuhult szűrd le és törd össze egy burgonyanyomó segítségével, hogy kissé darabos pépet kapj. Vágj fel 10-12 szem olajban eltett szárított paradicsomot és add hozzá a püréhez.

4

Végül ízesítésként reszelj bele 1 fokhagymát, 1 citrom héját és facsard bele a citrom levét is. Ízlés szerint sózd és borsozd is meg és alaposan keverd össze.

5

A szuper egyszerű sajtszószhoz egy kisebb lábosba először öntsd bele a tejszínt majd a sajtot és a kukoricakeményítőt, ezután alacsony lángon folyamatos keverés mellett addig főzd amíg szépen beleolvad a sajt. Attól függően, hogy milyen sós, pikáns sajtot használsz kissé meg is sózhatod.

6

Amint mindennel elkészülsz nincs más dolgod, mint a tálalás. Szedj egy adag pürét a tányérra erre mehet egy szelet csirke, végül locsold meg a sajtszósszal.

*TIPP: A sajtszószhoz használj jól olvadó sajtot, akár különböző sajtokat is választhatsz, sőt maradék sajtok felhasználására is jó alkalom.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 250 g fagyasztott zöldborsó
 350 g krumpli
 10-12 szem olajban eltett szárított paradicsom
 500 g tanyasi csirkemell
 olasz fűszerkeverék
 1 gerezd fokhagyma
 1 citrom
 olívaolaj
 só, bors
SAJTSZÓSZ
 15 dkg sajt
 1,5 dl tejszín
 1 kv kukoricakeményítő

Directions

1

Vágd fel a krumplikat kb. 2x2 cm-es kockákra és kezd el főzni sós lobogó vízben. A főzési idő felénél add hozzá a fagyasztott zöldborsót is és együtt főzd készre.

2

Amíg a krumpli fő fűszerezd be a csirkemellet, majd egy közepesen forró serpenyőben némi olívaolajon süsd oldalanként 2-2 percig. Ezután dobd be 10 percre a 180 fokos sütőbe.

3

Amint a krumpli és a zöldborsó megpuhult szűrd le és törd össze egy burgonyanyomó segítségével, hogy kissé darabos pépet kapj. Vágj fel 10-12 szem olajban eltett szárított paradicsomot és add hozzá a püréhez.

4

Végül ízesítésként reszelj bele 1 fokhagymát, 1 citrom héját és facsard bele a citrom levét is. Ízlés szerint sózd és borsozd is meg és alaposan keverd össze.

5

A szuper egyszerű sajtszószhoz egy kisebb lábosba először öntsd bele a tejszínt majd a sajtot és a kukoricakeményítőt, ezután alacsony lángon folyamatos keverés mellett addig főzd amíg szépen beleolvad a sajt. Attól függően, hogy milyen sós, pikáns sajtot használsz kissé meg is sózhatod.

6

Amint mindennel elkészülsz nincs más dolgod, mint a tálalás. Szedj egy adag pürét a tányérra erre mehet egy szelet csirke, végül locsold meg a sajtszósszal.