TZATZIKIS TÉSZTASALÁTA
KÍGYÓUBORKA & GÖRÖGJOGHURT & FOKHAGYMA

Egy igazi nyári saláta, ami krémes és hűsítő is egyben! Tzatzikis ízvilág tésztával van turbózva, így önálló fogásként is működik, de nagyon jól passzol, sült vagy grillezett húsok mellé is.
Hozzávalók

 50 dkg száraztészta
 2 kígyóuborka
 2 csokor friss kapor
 1 citrom
 2–3 gerezd fokhagyma
 40 dkg görög joghurt
 2 marék olajbogyó
 10 dkg feta sajt
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük. Közben az uborkát félbevágjuk és felszeleteljük, az olajbogyót tetszés szerint egészben hagyjuk vagy felszeleteljük, és az egészet összekeverjük.

2

Hozzáadjuk a görög joghurtot, a megpucolt, reszelt fokhagymát, kevés olívaolajat, a citrom kifacsart levét, végül sózzuk, borsozzuk. Alaposan összeforgatjuk a leszűrt tésztával, hozzávegyítjük a finomra aprított kaprot és a morzsolt fetát. Lefedve legalább 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

*TIPP:  A kapor mellett a petrezselyemzöld vagy az oregánó is jól illik ebbe a salátába, szóval kisérletezz bátran.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 50 dkg száraztészta
 2 kígyóuborka
 2 csokor friss kapor
 1 citrom
 2–3 gerezd fokhagyma
 40 dkg görög joghurt
 2 marék olajbogyó
 10 dkg feta sajt
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük. Közben az uborkát félbevágjuk és felszeleteljük, az olajbogyót tetszés szerint egészben hagyjuk vagy felszeleteljük, és az egészet összekeverjük.

2

Hozzáadjuk a görög joghurtot, a megpucolt, reszelt fokhagymát, kevés olívaolajat, a citrom kifacsart levét, végül sózzuk, borsozzuk. Alaposan összeforgatjuk a leszűrt tésztával, hozzávegyítjük a finomra aprított kaprot és a morzsolt fetát. Lefedve legalább 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.