Kissé eltér attól amit mi bablevesként megszokhattunk, viszont az alapelv ugyanaz, olcsó, szinte mindig fellelhető alapanyagokból, egyszerűen elkészíthető, finom és tartalmas levest rakni az asztalra amivel jól lakik az egész család. 
Hozzávalók

 2 db cannellini vagy más fehérbab konzerv
 2 sárgarépa
 2 szárzeller
 2 vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 néhány fodros kel, kelkáposzta vagy mángoldlevél
 1 ek szárított kakukkfű
 2 babérlevél
 1 ek sűrített paradicsompüré
 2 db közepes burgonya
 1,2 l csirke/zöldségalaplé vagy víz
 olívaolaj
 só, bors
a tálaláshoz
 100 g panchetta
 néhány szelet kovászos kenyér
 1 gerezd fokhagyma
 reszelt parmezán sajt

Elkészítés

1

Elsőként aprítsd fel a zöldségeket: a vöröshagyma és fokhagyma mehet apróra, viszont a zárzeller és a sárgarépa legyen nagyobb felismerhető kb. 2x2 nagyságú.

2

Ha meg vagy az aprítással a fokhagyma kivételével mehetnek a zöldségek egy előmelegített lábosba, locsold meg olívaolajjal, sózd meg és párold 10 percig.

3

Ezután add hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd párold tovább 1-2 percet. Utána mehet hozzá a felkockázott burgonya, egy kevés bors és öntsd fel alaplével vagy vízzel és fedő alatt főzd 20-25 percig vagy amíg a burgonya meg nem puhul.

4

Amint a krumpli megpuhult add hozzá a babot és a fodros kelt, ha szükséges sózd és borsozd is meg, majd főzd tovább 5-10 percig, hogy a levelek kissé összeessenek.

5

Tálalások kínálj mellé reszelt parmezánt, ropogósra pirított szalonnakockát, foghagymás pirítóst, végül locsold meg egy kevés olívaolajjal.

*TIPP:  Sűrítéshez én nem használtam rántást elég sűrű lett anélkül is, viszont ha szeretnéd kicsit sűrűbben tálalni akkor egy fél babkonzervet törj össze egy villa segítségével és keverd a levesbe.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 2 db cannellini vagy más fehérbab konzerv
 2 sárgarépa
 2 szárzeller
 2 vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 néhány fodros kel, kelkáposzta vagy mángoldlevél
 1 ek szárított kakukkfű
 2 babérlevél
 1 ek sűrített paradicsompüré
 2 db közepes burgonya
 1,2 l csirke/zöldségalaplé vagy víz
 olívaolaj
 só, bors
a tálaláshoz
 100 g panchetta
 néhány szelet kovászos kenyér
 1 gerezd fokhagyma
 reszelt parmezán sajt

Directions

1

Elsőként aprítsd fel a zöldségeket: a vöröshagyma és fokhagyma mehet apróra, viszont a zárzeller és a sárgarépa legyen nagyobb felismerhető kb. 2x2 nagyságú.

2

Ha meg vagy az aprítással a fokhagyma kivételével mehetnek a zöldségek egy előmelegített lábosba, locsold meg olívaolajjal, sózd meg és párold 10 percig.

3

Ezután add hozzá a fokhagymát, a paradicsompürét, a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd párold tovább 1-2 percet. Utána mehet hozzá a felkockázott burgonya, egy kevés bors és öntsd fel alaplével vagy vízzel és fedő alatt főzd 20-25 percig vagy amíg a burgonya meg nem puhul.

4

Amint a krumpli megpuhult add hozzá a babot és a fodros kelt, ha szükséges sózd és borsozd is meg, majd főzd tovább 5-10 percig, hogy a levelek kissé összeessenek.

5

Tálalások kínálj mellé reszelt parmezánt, ropogósra pirított szalonnakockát, foghagymás pirítóst, végül locsold meg egy kevés olívaolajjal.