TORMAKRÉMES-SZALONNÁS TEKERT
LEVELES TÉSZTA & BACON & RESZELT SAJT

Ez egy igazán megúszos recept, mert nem kell bajlódni a tésztagyúrással és ha már amúgy is összedobtál egy jó nagy adagot a mascarponés tormakrémből miért ne lehetne belőle egy szuper sós péksüti!? Ami mellesleg nagyon jól illik a húsvéti asztalra, feltéve ha eljut odáig...
Hozzávalók

 200 g bacon
 1 csomag kész leveles tészta
 5-6 ek mascarponés tormakrém
 reszelt sajt
 1 tojás

Elkészítés

1

A leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megkenjük a tormakrémmel, egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal.

2

Ráhelyezzük a szalonnaszeleteket, a mentükön óvatosan csíkokra metsszük a tésztát. A csíkokat keresztben is felvágjuk, és a végeiknél megfogva, ellentétes irányban 2-3-szor mindet megcsavarjuk.

3

A tekert rudakat az enyhén felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

*TIPP:  Itt sem kell feltétlen kizárólag ehhez a töltelékhez ragaszkodni ha van olyan hozzávaló amit kicserélnél nyugodtan tedd meg.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 200 g bacon
 1 csomag kész leveles tészta
 5-6 ek mascarponés tormakrém
 reszelt sajt
 1 tojás

Directions

1

A leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megkenjük a tormakrémmel, egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal.

2

Ráhelyezzük a szalonnaszeleteket, a mentükön óvatosan csíkokra metsszük a tésztát. A csíkokat keresztben is felvágjuk, és a végeiknél megfogva, ellentétes irányban 2-3-szor mindet megcsavarjuk.

3

A tekert rudakat az enyhén felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.