KÁPOSZTA & TV PAPRIKA & UBORKA
A csalamádé az egyik legnagyobb kedvencem ha savanyúságokról beszélünk, remek kísérője a pörkőltöknek és sülteknek. Ráadásul nem is olyan komplikált elkészíteni, ahogy azt elsőre gondolnánk. Jöjjön egy bevált családi recept amit szívesen ajánlok nektek is.
Hozzávalók
Elkészítés
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd jól csepegtesd le. A káposzta külső héját szedd le, vedd ki a torzsát, majd a vöröshagymával és az uborkával együtt gyaluld le.
Vágd fel a paprikákat vékony karikákra és a gyalult zöldségekkel együtt rakd egy tálba.
Szórd rá a sót, a cukrot, a tartósítószereket, öntsd rá az ecetet, és az egészet jól forgasd össze.
Vizet nem szükséges hozzá öntened, mert a zöldségek elég levet eresztenek majd. Takard le, és hagyd állni egy napig, hogy jól összeérjen, közben egyszer-kétszer alaposan keverd meg.
Másnap rendezd alaposan kimosott, kifőzött üvegekbe. Oszd el rajtuk a levet, és jól zárd le. Száraz, hűvös helyen tárold, felbontás után tedd a hűtőbe.
*TIPP: Tartósítás nélkül is jó pár hétig elvan a hűtőben, így ha szeretnéd elkerülni a tartósító szerek használatát készítsd el kisebb adagokban, amit még a hűtőben tudsz tartani. Csak arra figyelj, hogy az arányokat tartsd meg.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd jól csepegtesd le. A káposzta külső héját szedd le, vedd ki a torzsát, majd a vöröshagymával és az uborkával együtt gyaluld le.
Vágd fel a paprikákat vékony karikákra és a gyalult zöldségekkel együtt rakd egy tálba.
Szórd rá a sót, a cukrot, a tartósítószereket, öntsd rá az ecetet, és az egészet jól forgasd össze.
Vizet nem szükséges hozzá öntened, mert a zöldségek elég levet eresztenek majd. Takard le, és hagyd állni egy napig, hogy jól összeérjen, közben egyszer-kétszer alaposan keverd meg.
Másnap rendezd alaposan kimosott, kifőzött üvegekbe. Oszd el rajtuk a levet, és jól zárd le. Száraz, hűvös helyen tárold, felbontás után tedd a hűtőbe.