TÖKÉLETES HÁZI CSALAMÁDÉ
KÁPOSZTA & TV PAPRIKA & UBORKA

A csalamádé az egyik legnagyobb kedvencem ha savanyúságokról beszélünk, remek kísérője a pörkőltöknek és sülteknek. Ráadásul nem is olyan komplikált elkészíteni, ahogy azt elsőre gondolnánk. Jöjjön egy bevált családi recept amit szívesen ajánlok nektek is.

Hozzávalók

 2 kg TV paprika (jól mutat benne néhány piros kápia paprika is)
 3 kg fejes káposzta
 2 kg uborka
 1/2 kg vöröshagyma
 15 dkg só
 40 dkg cukor
 2,5 dl 20%-os ecet

Elkészítés

1

A zöldségeket alaposan mosd meg, majd jól csepegtesd le. A káposzta külső héját szedd le, vedd ki a torzsát, majd a vöröshagymával és az uborkával együtt gyaluld le.

2

Vágd fel a paprikákat vékony karikákra és a gyalult zöldségekkel együtt rakd egy tálba.

3

Szórd rá a sót, a cukrot, a tartósítószereket, öntsd rá az ecetet, és az egészet jól forgasd össze.

4

Vizet nem szükséges hozzá öntened, mert a zöldségek elég levet eresztenek majd. Takard le, és hagyd állni egy napig, hogy jól összeérjen, közben egyszer-kétszer alaposan keverd meg.

5

Másnap rendezd alaposan kimosott, kifőzött üvegekbe. Oszd el rajtuk a levet, és jól zárd le. Száraz, hűvös helyen tárold, felbontás után tedd a hűtőbe.

*TIPP: Tartósítás nélkül is jó pár hétig elvan a hűtőben, így ha szeretnéd elkerülni a tartósító szerek használatát készítsd el kisebb adagokban, amit még a hűtőben tudsz tartani. Csak arra figyelj, hogy az arányokat tartsd meg. 

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 2 kg TV paprika (jól mutat benne néhány piros kápia paprika is)
 3 kg fejes káposzta
 2 kg uborka
 1/2 kg vöröshagyma
 15 dkg só
 40 dkg cukor
 2,5 dl 20%-os ecet

Directions

1

A zöldségeket alaposan mosd meg, majd jól csepegtesd le. A káposzta külső héját szedd le, vedd ki a torzsát, majd a vöröshagymával és az uborkával együtt gyaluld le.

2

Vágd fel a paprikákat vékony karikákra és a gyalult zöldségekkel együtt rakd egy tálba.

3

Szórd rá a sót, a cukrot, a tartósítószereket, öntsd rá az ecetet, és az egészet jól forgasd össze.

4

Vizet nem szükséges hozzá öntened, mert a zöldségek elég levet eresztenek majd. Takard le, és hagyd állni egy napig, hogy jól összeérjen, közben egyszer-kétszer alaposan keverd meg.

5

Másnap rendezd alaposan kimosott, kifőzött üvegekbe. Oszd el rajtuk a levet, és jól zárd le. Száraz, hűvös helyen tárold, felbontás után tedd a hűtőbe.

Házi csalamádé