Az ünnepi hangulat a hozzá passzoló italokkal lesz teljes és ez a tojáslikőr nagyon is illik a karácsonyi menübe, azt javaslom, hogy nyugodtan készítsétek el alkoholmentes változatban is ugyanolyan szuper lesz.

Hozzávalók
Elkészítés
Egy fazékban melegítsd fel a tejet, de arra figyelj, hogy ne forrald fel közben vágj félbe egy vanília rudat, kapard ki a belsejét és dobd a tejbe.
Ha felmelegedett a tej rakd félre és válaszd szét a tojásokat. A sárgáját egy habverő segítségével a verd habosra a cukorral együtt.
A habosra vert tojássárgájába folyamatos kevergetés mellett csurgasd bele a meleg tejet. Ha megvan az egész mehet vissza a lábosba és takarék lángon addig melegítsd míg kissé be nem sűrűsödik, közben folyamatosan kevergesd.
Ha levetted a tűről ezen a ponton mehet bele az alkohol ehhez a mennyiséghez maximum 3 dl-t javaslok, viszont akár mellőzheted is, így akár a gyerekek is fogyaszthatják.
A végén kanalazz rá felvert tejszínhabot és szórj rá egy kicsit az őrölt fahéjból.
*TIPP: Az alkoholmentes verziónak nagyon jól áll, ha reszelsz a tetejére egy kis narancshéjat és/vagy étcsokoládét!
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
Egy fazékban melegítsd fel a tejet, de arra figyelj, hogy ne forrald fel közben vágj félbe egy vanília rudat, kapard ki a belsejét és dobd a tejbe.
Ha felmelegedett a tej rakd félre és válaszd szét a tojásokat. A sárgáját egy habverő segítségével a verd habosra a cukorral együtt.
A habosra vert tojássárgájába folyamatos kevergetés mellett csurgasd bele a meleg tejet. Ha megvan az egész mehet vissza a lábosba és takarék lángon addig melegítsd míg kissé be nem sűrűsödik, közben folyamatosan kevergesd.
Ha levetted a tűről ezen a ponton mehet bele az alkohol ehhez a mennyiséghez maximum 3 dl-t javaslok, viszont akár mellőzheted is, így akár a gyerekek is fogyaszthatják.
A végén kanalazz rá felvert tejszínhabot és szórj rá egy kicsit az őrölt fahéjból.