NARANCSOS TIRAMISU
MASCARPONE & NARANCSHÉJ & ÉTCSOKOLÁDÉ

A legfinomabb karácsonyi tiramisu receptjét hagytam a menü végére, amit a frissen reszelt narancshéj tesz igazán különlegessé.
Hozzávalók

 6 tojás
 500 g mascarpone
 babapiskóta
 1 kv fahéj
 6 ek barnacukor
 2 dl kávé
 1 dl tej
 narancshéj
 15 g étcsokoládé

Elkészítés

1

Első lépésként válaszd szét a tojásokat. A sárgáját egy kézi vagy gépi habverővel fehéredésig keverd a cukorral. Majd add hozzá a mascarponét, a reszelt narancshéjat és ezzel is alaposan keverd el.

2

Egy másik edényben egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjét is. Ha megvan kb. 1/3 részét alaposan keverd bele a mascarponés krémbe, a további 2/3 rész viszont már óvatosan lassú mozdulatokkal forgasd bele, figyelve arra, hogy ne essen össze a tojáshab.

3

Egy kis edénybe keverd össze a kávét a tejet és a fahéjat és törd félbe a babapiskótákat.

4

Ezután már csak az összeállítás maradt hátra, egy kehelyben rétegezd a krémet és a babapiskótát felváltva, úgy, hogy az utolsó réteg a krém legyen. Majd pihentesd legalább 3 órát, de akár egy éjszakát is pihenhet. A tetejére tálaláskor reszelj étcsokoládét és friss narancshéjat.

*TIPP: A rétegek közé csurgathatsz egy kevés csokis mogyorókrémet is, így még gazdagabb lesz ízekben.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 6 tojás
 500 g mascarpone
 babapiskóta
 1 kv fahéj
 6 ek barnacukor
 2 dl kávé
 1 dl tej
 narancshéj
 15 g étcsokoládé

Directions

1

Első lépésként válaszd szét a tojásokat. A sárgáját egy kézi vagy gépi habverővel fehéredésig keverd a cukorral. Majd add hozzá a mascarponét, a reszelt narancshéjat és ezzel is alaposan keverd el.

2

Egy másik edényben egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjét is. Ha megvan kb. 1/3 részét alaposan keverd bele a mascarponés krémbe, a további 2/3 rész viszont már óvatosan lassú mozdulatokkal forgasd bele, figyelve arra, hogy ne essen össze a tojáshab.

3

Egy kis edénybe keverd össze a kávét a tejet és a fahéjat és törd félbe a babapiskótákat.

4

Ezután már csak az összeállítás maradt hátra, egy kehelyben rétegezd a krémet és a babapiskótát felváltva, úgy, hogy az utolsó réteg a krém legyen. Majd pihentesd legalább 3 órát, de akár egy éjszakát is pihenhet. A tetejére tálaláskor reszelj étcsokoládét és friss narancshéjat.