THAI ZÖLD CURRY CSIRKÉVEL ÉS GOMBÁVAL
KAFFIR LIME LEVÉL & KORIANDER ZÖLD & HALSZÓSZ

Amikor első alkalommal elkészítettem ezt a receptet őszintén nem hittem az ízlelőbimbóimnak, valósággal felrobbant a számban, igazi ízbomba volt! Azóta már többször újra nekiálltam és sosem okoz csalódást. Azt elismerem, hogy a hozzávalók beszerzése okozhat némi bonyodalmat, de mindenképpen megéri az utánajárást. Én például a citromfüvet és a kaffir lime levelet nagyobb mennyiségben vásárolom és a fagyasztóban hónapokig vígan elvan.

Hozzávalók

 500 g csirkemell
 400 g vegyes gombamix
 400 g kókusztej konzerv
 100 g cukorborsó vagy zöldbab
 2 lime
 földimogyoró olaj
CURRY PASTÁHOZ
 1 csokor koriander levél és egy kevés a tálaláshoz
 2 szál thai citromfű
 6 kaffir lime levél
 2 vöröshagyma
 5 cm gyömbérdarab
 4 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál örölt római kömény
 2 ek halszósz
 1 zöld chilli

Elkészítés

1

A curry pasztához hámozd meg a fokhagymát, a vöröshagymát és a gyömbért és dobd egy késes aprítógépbe.

2

A citromfüvet ütögesd meg egy kicsit a kés hátuljával, szedd le a külső réteget, vágd le a két végét és nagyobb darabokban dobd bele ezt is az aprítóba, a római köménnyel, a korianderrel, a kaffir lime levéllel és a halszósszal együtt. Ízlés szerint rakj bele chili paprikát. (néhány koriander levelet tegyél félre a tálaláshoz)

3

Vágd a csirkét vékony csíkokra! Önts egy serpenyőbe 1 evőkanál olajat és süsd a csirkét aranybarnára, majd tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben pirítsd meg a felszeletelt gombát és tedd a csirke mellé!

4

Önts még egy evőkanál olajat a serpenyőbe és kanalazd bele a curry pasztát, pirítsd 1-2 percig. Majd add hozzá a gombát, a csirkét és a zöldbabot és öntsd fel a kókusztejjel, főzd össze néhány perc alatt.

5

Óvatosan ízesítsd ízlés szerint a halszósszal, ha kell kevés cukorral. Tálald lime gerezdekkel és párolt basmati rizzsel. Tépkedd a tetejére a megmaradt koriander leveleket és néhány chilli karikát.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézd meg  videóimat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkold az oldalam a Facebookon is!

Ingredients

 500 g csirkemell
 400 g vegyes gombamix
 400 g kókusztej konzerv
 100 g cukorborsó vagy zöldbab
 2 lime
 földimogyoró olaj
CURRY PASTÁHOZ
 1 csokor koriander levél és egy kevés a tálaláshoz
 2 szál thai citromfű
 6 kaffir lime levél
 2 vöröshagyma
 5 cm gyömbérdarab
 4 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál örölt római kömény
 2 ek halszósz
 1 zöld chilli

Directions

1

A curry pasztához hámozd meg a fokhagymát, a vöröshagymát és a gyömbért és dobd egy késes aprítógépbe.

2

A citromfüvet ütögesd meg egy kicsit a kés hátuljával, szedd le a külső réteget, vágd le a két végét és nagyobb darabokban dobd bele ezt is az aprítóba, a római köménnyel, a korianderrel, a kaffir lime levéllel és a halszósszal együtt. Ízlés szerint rakj bele chili paprikát. (néhány koriander levelet tegyél félre a tálaláshoz)

3

Vágd a csirkét vékony csíkokra! Önts egy serpenyőbe 1 evőkanál olajat és süsd a csirkét aranybarnára, majd tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben pirítsd meg a felszeletelt gombát és tedd a csirke mellé!

4

Önts még egy evőkanál olajat a serpenyőbe és kanalazd bele a curry pasztát, pirítsd 1-2 percig. Majd add hozzá a gombát, a csirkét és a zöldbabot és öntsd fel a kókusztejjel, főzd össze néhány perc alatt.

5

Óvatosan ízesítsd ízlés szerint a halszósszal, ha kell kevés cukorral. Tálald lime gerezdekkel és párolt basmati rizzsel. Tépkedd a tetejére a megmaradt koriander leveleket és néhány chilli karikát.