Print Options:

Tésztasaláta paradicsommal, csirkével és fetával

Yields1 Serving

 300 g tészta
 250 g csirkemell
 200 g feta sajt
 1 csokor bazsalikom
 3 gerezd fokhagyma
 250 g koktélparadicsom
 1/2 csokor újhagyma
 100 g dió
 1 citrom
 olívaolaj
 só, bors
1

A csirkemellet fűszerezd sóval, borssal és a kedvenc fűszerkeverékeddel. Én a házi olasz fűszerkeverékemet használtam, aminek az alapja kakukkfű, oregánó és zsálya. De akár használhatsz friss fűszereket is!

2

Egy serpenyőben pirítsd a csirke mindkét oldalát 5-5 percig, majd rakd 180 fokos sütőben 10 percre.

3

Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a diót. Vágd félbe a paradicsomokat, szeleteld fel az újhagymát és főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett idő alatt.

4

Ha a tészta elkészült még melegen öntsd rá az olivaolajat, némi frissen örőlt borsot és egy préssel zúzd rá a fokhagymát is. Ezután sorban jöhet hozzá a többi alapanyag is, paradicsom, dió, feta, végül az újhagyma. Facsard rá 1/2 citrom levét is és keverd jó össze.

5

Tálald a felszeletelt csirkével és dobj rá néhány bazsalikom levelet és csurgass rá olívaolajat.