Tésztasaláta paradicsommal, csirkével és fetával

Tésztasaláta paradicsommal, csirkével és fetával

DIÓ & FOKHAGYMA & CITROM

Ha ezt a receptet eddig baráti vagy családi körben bármikor elkészítettem mindig nagy sikert aratott. Elkészítheted kisebb vagy nagyobb társaságnak is, tökéletes partykaja mivel ha kihűlt talán még finomabb. Én jó fokhagymásan szeretem, de ha úgy érzed nyugodtan csökkentsd az adagot.

Hozzávalók

 300 g tészta
 250 g csirkemell
 200 g feta sajt
 1 csokor bazsalikom
 3 gerezd fokhagyma
 250 g koktélparadicsom
 1/2 csokor újhagyma
 100 g dió
 1 citrom
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

A csirkemellet fűszerezd sóval, borssal és a kedvenc fűszerkeverékeddel. Én a házi olasz fűszerkeverékemet használtam, aminek az alapja kakukkfű, oregánó és zsálya. De akár használhatsz friss fűszereket is!

2

Egy serpenyőben pirítsd a csirke mindkét oldalát 5-5 percig, majd rakd 180 fokos sütőben 10 percre.

3

Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a diót. Vágd félbe a paradicsomokat, szeleteld fel az újhagymát és főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett idő alatt.

4

Ha a tészta elkészült még melegen öntsd rá az olivaolajat, némi frissen örőlt borsot és egy préssel zúzd rá a fokhagymát is. Ezután sorban jöhet hozzá a többi alapanyag is, paradicsom, dió, feta, végül az újhagyma. Facsard rá 1/2 citrom levét is és keverd jó össze.

5

Tálald a felszeletelt csirkével és dobj rá néhány bazsalikom levelet és csurgass rá olívaolajat.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 300 g tészta
 250 g csirkemell
 200 g feta sajt
 1 csokor bazsalikom
 3 gerezd fokhagyma
 250 g koktélparadicsom
 1/2 csokor újhagyma
 100 g dió
 1 citrom
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

A csirkemellet fűszerezd sóval, borssal és a kedvenc fűszerkeverékeddel. Én a házi olasz fűszerkeverékemet használtam, aminek az alapja kakukkfű, oregánó és zsálya. De akár használhatsz friss fűszereket is!

2

Egy serpenyőben pirítsd a csirke mindkét oldalát 5-5 percig, majd rakd 180 fokos sütőben 10 percre.

3

Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a diót. Vágd félbe a paradicsomokat, szeleteld fel az újhagymát és főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett idő alatt.

4

Ha a tészta elkészült még melegen öntsd rá az olivaolajat, némi frissen örőlt borsot és egy préssel zúzd rá a fokhagymát is. Ezután sorban jöhet hozzá a többi alapanyag is, paradicsom, dió, feta, végül az újhagyma. Facsard rá 1/2 citrom levét is és keverd jó össze.

5

Tálald a felszeletelt csirkével és dobj rá néhány bazsalikom levelet és csurgass rá olívaolajat.

Tésztasaláta paradicsommal, csirkével és fetával