Print Options:

Tépett csirkés quesadilla

Yields1 Serving

 6 tortilla lap
 1 kaliforniai paprika
 1 lilahagyma
 1 kukorica konzerv
 300 g sajt
 tejföl
 1 gerezd fokhagyma
 vaj
A tépett csirkéhez
 500 g csirkemell
 1 tk örölt római kömény
 1 tk örölt koriander mag
 2 gerezd fokhagyma
 1/2 kv örölt fahéj
 1/2 tk füstölt paprika
 1 lime
 olívaolaj
 só, bors
 1/2 csokor koriander zöld
1

A csirkemellet vágd fel kb. 1-2 cm vastag szeletekre, sózd és borsozd meg, majd egy közepesen forró serpenyőben némi olívaolajon süsd szép pirosra.

2

Amíg a hús sül egy kis tálban keverd össze a fűszereket, az római köményt, a koriander magot, a fahéjat, a füstölt paprikát, majd adj hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát és facsard rá egy lime levét.

3

Ahogy a csirke elkészül két villa segítségével tépkedd falatnyi darabokra és dobd vissza ugyanebbe a serpenyőbe az elkészített fűszerkeverékkel együtt és 1-2 percig pirítsd együtt, hogy az ízek jól összekeveredjenek.

4

Mielőtt elkezdnéd megtölteni a tortillákat készítsd elő a további hozzávalókat is. Vágd fel kis kockákra a kaliforniai paprikát és a lilahagymát, reszeld le a sajtot, a tejfölbe reszelj bele 1 gerezd fokhagymát, végül szűrd le a kukorica konzervet.

5

Ha mindennel elkészültél kezdj el melegíteni egy serpenyőt és indulhat a quesadilla összeállítása. Elsőként kend be a tortillát a fokhagymás tejföllel, majd alaposan szórd meg reszelt sajttal. Innentől kezdve viszont figyelj arra, hogy a hozzávalók csak a egyik oldalára kerüljenek, hogy a végén könnyedén félbe tudd hajtani. Szóval jöhet a jó fűszeres csirke, a paprika, a lilahagyma és a kukorica, majd tépkedj bele néhány koriander levelet. Hajtsd félre arra ügyelve, hogy a töltelék benne maradjon és kezdődhet a sütés.

6

Dobj az előmelegített serpenyőbe egy kis kocka vajat és közepes lángos süsd a tortilla mindkét oldalát amíg kissé meg nem pirul. Kínálj mellé néhány lime gerezdet, guacamolét, paradicsom salsát és a megmaradt fokhagymás tejfölt se felejtsd el.