TEJFÖL & KUKORICA & LILAHAGYMA
Az a fantasztikus a mexikói ételekben, hogy gyakorlatilag ugyanazokból az összetevőkből rengeteg szuper és változatos ételt fejlesztettek ki. Ez különösen igaz a tortilla felhasználására is, most egy jó fűszeres tépett csirkés quesadillát készítettem, amibe azért zöldség is került bőven.

Hozzávalók
Elkészítés
A csirkemellet vágd fel kb. 1-2 cm vastag szeletekre, sózd és borsozd meg, majd egy közepesen forró serpenyőben némi olívaolajon süsd szép pirosra.
Amíg a hús sül egy kis tálban keverd össze a fűszereket, az római köményt, a koriander magot, a fahéjat, a füstölt paprikát, majd adj hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát és facsard rá egy lime levét.
Ahogy a csirke elkészül két villa segítségével tépkedd falatnyi darabokra és dobd vissza ugyanebbe a serpenyőbe az elkészített fűszerkeverékkel együtt és 1-2 percig pirítsd együtt, hogy az ízek jól összekeveredjenek.
Mielőtt elkezdnéd megtölteni a tortillákat készítsd elő a további hozzávalókat is. Vágd fel kis kockákra a kaliforniai paprikát és a lilahagymát, reszeld le a sajtot, a tejfölbe reszelj bele 1 gerezd fokhagymát, végül szűrd le a kukorica konzervet.
Ha mindennel elkészültél kezdj el melegíteni egy serpenyőt és indulhat a quesadilla összeállítása. Elsőként kend be a tortillát a fokhagymás tejföllel, majd alaposan szórd meg reszelt sajttal. Innentől kezdve viszont figyelj arra, hogy a hozzávalók csak a egyik oldalára kerüljenek, hogy a végén könnyedén félbe tudd hajtani. Szóval jöhet a jó fűszeres csirke, a paprika, a lilahagyma és a kukorica, majd tépkedj bele néhány koriander levelet. Hajtsd félre arra ügyelve, hogy a töltelék benne maradjon és kezdődhet a sütés.
Dobj az előmelegített serpenyőbe egy kis kocka vajat és közepes lángos süsd a tortilla mindkét oldalát amíg kissé meg nem pirul. Kínálj mellé néhány lime gerezdet, guacamolét, paradicsom salsát és a megmaradt fokhagymás tejfölt se felejtsd el.
*TIPP: A tortillalapokba tulajdonképpen bármit beletölthetsz, lehet belőle egy vega verzió vagy szuper reggelit is összedobhatsz ha mondjuk egy rántottával töltöd meg.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
A csirkemellet vágd fel kb. 1-2 cm vastag szeletekre, sózd és borsozd meg, majd egy közepesen forró serpenyőben némi olívaolajon süsd szép pirosra.
Amíg a hús sül egy kis tálban keverd össze a fűszereket, az római köményt, a koriander magot, a fahéjat, a füstölt paprikát, majd adj hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát és facsard rá egy lime levét.
Ahogy a csirke elkészül két villa segítségével tépkedd falatnyi darabokra és dobd vissza ugyanebbe a serpenyőbe az elkészített fűszerkeverékkel együtt és 1-2 percig pirítsd együtt, hogy az ízek jól összekeveredjenek.
Mielőtt elkezdnéd megtölteni a tortillákat készítsd elő a további hozzávalókat is. Vágd fel kis kockákra a kaliforniai paprikát és a lilahagymát, reszeld le a sajtot, a tejfölbe reszelj bele 1 gerezd fokhagymát, végül szűrd le a kukorica konzervet.
Ha mindennel elkészültél kezdj el melegíteni egy serpenyőt és indulhat a quesadilla összeállítása. Elsőként kend be a tortillát a fokhagymás tejföllel, majd alaposan szórd meg reszelt sajttal. Innentől kezdve viszont figyelj arra, hogy a hozzávalók csak a egyik oldalára kerüljenek, hogy a végén könnyedén félbe tudd hajtani. Szóval jöhet a jó fűszeres csirke, a paprika, a lilahagyma és a kukorica, majd tépkedj bele néhány koriander levelet. Hajtsd félre arra ügyelve, hogy a töltelék benne maradjon és kezdődhet a sütés.
Dobj az előmelegített serpenyőbe egy kis kocka vajat és közepes lángos süsd a tortilla mindkét oldalát amíg kissé meg nem pirul. Kínálj mellé néhány lime gerezdet, guacamolét, paradicsom salsát és a megmaradt fokhagymás tejfölt se felejtsd el.