Ez a téliesített rizottó igazi ünnepi hangulatot áraszt magából, a tetejére szórt ánizskapor és mogyoró meg elképesztően jól néz ki. Ne féljetek az édeskömény használatától, mert a lilahagymával együtt párolva fantasztikus ízeket ad át az ételnek.

Hozzávalók
Elkészítés
A rizottó elkészítéséhez szükséged lesz zöldség vagy húsalaplére, amit készíts elő és kissé forrald fel.
Közben vágd fel apróra a lilahagymát és az édesköményt mehetrá egy kevés só, az édeskömény zöldjét, az ánizskaprot tedd el későbbre a tálaláshoz. Távolítsd el a kolbász bőrét és ezt is aprítsd fel.
Melegíts fel egy lábost, dobj bele egy evőkanál vajat és ezen párold a felaprított zöldségeket, néhány perc elteltével mehet hozzá a kolbász is és együtt pirítsd további 10 percig.
Add hozzá a rizst, 2 perc elteltével öntsd fel a vörösborral és kevergesd amíg fel nem szívódik.
Ezután következik a rizottó készítés legfontosabb és legtöbb figyelmet igénylő szakasza, ugyanis most már hozzá adhatod az alaplevet, de csak merőkanalanként adagolva. Amint elfőtt egy adag alaplé mehet hozzá a következő, közben folyamatosan kevergesd, 16-18 perc alatt a rizs megfelelő állagú lesz.
Ekkor vedd le a tűzről mehet rá egy kevés bors, add hozzá az utolsó adag alaplevet, egy marék reszelt parmezánt és egy darab vajat. Fedd le, hagyd így kb. 2 percig, hogy tökéletes állaga legyen.
Tálaláskor szórd meg a pirított törökmogyoróval és az édesköményről leszedett ánizskaporral. Végül mehet rá egy löket extra szűz olívaolaj is.
*TIPP: Akár a salcicciát el is hagyhatod a receptből anélkül is nagyon finom lesz.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
A rizottó elkészítéséhez szükséged lesz zöldség vagy húsalaplére, amit készíts elő és kissé forrald fel.
Közben vágd fel apróra a lilahagymát és az édesköményt mehetrá egy kevés só, az édeskömény zöldjét, az ánizskaprot tedd el későbbre a tálaláshoz. Távolítsd el a kolbász bőrét és ezt is aprítsd fel.
Melegíts fel egy lábost, dobj bele egy evőkanál vajat és ezen párold a felaprított zöldségeket, néhány perc elteltével mehet hozzá a kolbász is és együtt pirítsd további 10 percig.
Add hozzá a rizst, 2 perc elteltével öntsd fel a vörösborral és kevergesd amíg fel nem szívódik.
Ezután következik a rizottó készítés legfontosabb és legtöbb figyelmet igénylő szakasza, ugyanis most már hozzá adhatod az alaplevet, de csak merőkanalanként adagolva. Amint elfőtt egy adag alaplé mehet hozzá a következő, közben folyamatosan kevergesd, 16-18 perc alatt a rizs megfelelő állagú lesz.
Ekkor vedd le a tűzről mehet rá egy kevés bors, add hozzá az utolsó adag alaplevet, egy marék reszelt parmezánt és egy darab vajat. Fedd le, hagyd így kb. 2 percig, hogy tökéletes állaga legyen.
Tálaláskor szórd meg a pirított törökmogyoróval és az édesköményről leszedett ánizskaporral. Végül mehet rá egy löket extra szűz olívaolaj is.