TÉLI RIZOTTÓ
ÉDESKÖMÉNY & SALSICCA & LILAHAGYMA

Ez a téliesített rizottó igazi ünnepi hangulatot áraszt magából, a tetejére szórt ánizskapor és mogyoró meg elképesztően jól néz ki. Ne féljetek az édeskömény használatától, mert a lilahagymával együtt párolva fantasztikus ízeket ad át az ételnek.  
Hozzávalók

 1 l hús vagy zöldségalaplé
 300 g rizottó rizs
 1 fej lilahagyma
 200 g salsiccia, sütni való olasz kolbász
 1/2 édesköménygumó
 20 g mogyoró
 1,5 dl vörösbor
 50 g parmezán sajt
 2 ek vaj
 só, bors
 olívaolaj

Elkészítés

1

A rizottó elkészítéséhez szükséged lesz zöldség vagy húsalaplére, amit készíts elő és kissé forrald fel.

2

Közben vágd fel apróra a lilahagymát és az édesköményt mehetrá egy kevés só, az édeskömény zöldjét, az ánizskaprot tedd el későbbre a tálaláshoz. Távolítsd el a kolbász bőrét és ezt is aprítsd fel.

3

Melegíts fel egy lábost, dobj bele egy evőkanál vajat és ezen párold a felaprított zöldségeket, néhány perc elteltével mehet hozzá a kolbász is és együtt pirítsd további 10 percig.

4

Add hozzá a rizst, 2 perc elteltével öntsd fel a vörösborral és kevergesd amíg fel nem szívódik.

5

Ezután következik a rizottó készítés legfontosabb és legtöbb figyelmet igénylő szakasza, ugyanis most már hozzá adhatod az alaplevet, de csak merőkanalanként adagolva. Amint elfőtt egy adag alaplé mehet hozzá a következő, közben folyamatosan kevergesd, 16-18 perc alatt a rizs megfelelő állagú lesz.

6

Ekkor vedd le a tűzről mehet rá egy kevés bors, add hozzá az utolsó adag alaplevet, egy marék reszelt parmezánt és egy darab vajat. Fedd le, hagyd így kb. 2 percig, hogy tökéletes állaga legyen.

7

Tálaláskor szórd meg a pirított törökmogyoróval és az édesköményről leszedett ánizskaporral. Végül mehet rá egy löket extra szűz olívaolaj is.

*TIPP: Akár a salcicciát el is hagyhatod a receptből anélkül is nagyon finom lesz.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 1 l hús vagy zöldségalaplé
 300 g rizottó rizs
 1 fej lilahagyma
 200 g salsiccia, sütni való olasz kolbász
 1/2 édesköménygumó
 20 g mogyoró
 1,5 dl vörösbor
 50 g parmezán sajt
 2 ek vaj
 só, bors
 olívaolaj

Directions

1

A rizottó elkészítéséhez szükséged lesz zöldség vagy húsalaplére, amit készíts elő és kissé forrald fel.

2

Közben vágd fel apróra a lilahagymát és az édesköményt mehetrá egy kevés só, az édeskömény zöldjét, az ánizskaprot tedd el későbbre a tálaláshoz. Távolítsd el a kolbász bőrét és ezt is aprítsd fel.

3

Melegíts fel egy lábost, dobj bele egy evőkanál vajat és ezen párold a felaprított zöldségeket, néhány perc elteltével mehet hozzá a kolbász is és együtt pirítsd további 10 percig.

4

Add hozzá a rizst, 2 perc elteltével öntsd fel a vörösborral és kevergesd amíg fel nem szívódik.

5

Ezután következik a rizottó készítés legfontosabb és legtöbb figyelmet igénylő szakasza, ugyanis most már hozzá adhatod az alaplevet, de csak merőkanalanként adagolva. Amint elfőtt egy adag alaplé mehet hozzá a következő, közben folyamatosan kevergesd, 16-18 perc alatt a rizs megfelelő állagú lesz.

6

Ekkor vedd le a tűzről mehet rá egy kevés bors, add hozzá az utolsó adag alaplevet, egy marék reszelt parmezánt és egy darab vajat. Fedd le, hagyd így kb. 2 percig, hogy tökéletes állaga legyen.

7

Tálaláskor szórd meg a pirított törökmogyoróval és az édesköményről leszedett ánizskaporral. Végül mehet rá egy löket extra szűz olívaolaj is.