Ez a krémes tökleves nemcsak az őszi levesek egyik sztárja, hanem megfelelő fűszerezéssel az ünnepi asztal dísze is lehet. A karácsonyi ízekről a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér gondoskodik.

Hozzávalók
Elkészítés
Egy nagyobb lábosban egy kevés vaj és olívaolaj keverékén kezd el pirítani a hagymát. Dobd bele sorban a fűszereket is, a felaprított gyömbért, fahéjat, mézet, szegfűszeget, babérlevelet és rozmaringot.
Darabold fel a meghámozott tököt és sárgarépát, majd add hozzá ezt is a fűszeres hagymás alaphoz, mehet hozzá a bor is és párold további 5-10 percig. Kissé sózd és borsozd meg, majd öntsd fel az alaplével, főzd 15-20 percig amíg a tök meg nem puhul.
Távolítsd el a fajhéjrudat, a rozmaringágat, a babérlevelet, majd az egészet a botmixer segítségével krémesítsd le. Ezen a ponton keverd hozzá a tejszínt, majd ellenőrizd, hogy kell e még állítanod az ízeken.
Tálalásnál szórd meg pirított tökmaggal és csurgass rá egy kevés tökmagolajat is.
*TIPP: Kicsit lassabb, így a folyamat, de ha szeretnéd még jobban elmélyíteni az ízeket akkor főzés előtt 180C-on 50 perc alatt süsd meg a tököt és a megsütött és kikapart belsejét tedd a levesbe, a nyers változat helyett.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
Egy nagyobb lábosban egy kevés vaj és olívaolaj keverékén kezd el pirítani a hagymát. Dobd bele sorban a fűszereket is, a felaprított gyömbért, fahéjat, mézet, szegfűszeget, babérlevelet és rozmaringot.
Darabold fel a meghámozott tököt és sárgarépát, majd add hozzá ezt is a fűszeres hagymás alaphoz, mehet hozzá a bor is és párold további 5-10 percig. Kissé sózd és borsozd meg, majd öntsd fel az alaplével, főzd 15-20 percig amíg a tök meg nem puhul.
Távolítsd el a fajhéjrudat, a rozmaringágat, a babérlevelet, majd az egészet a botmixer segítségével krémesítsd le. Ezen a ponton keverd hozzá a tejszínt, majd ellenőrizd, hogy kell e még állítanod az ízeken.
Tálalásnál szórd meg pirított tökmaggal és csurgass rá egy kevés tökmagolajat is.