Ez a sütemény magába foglalja azokat az ízeket és illatokat, amit egy igazi karácsonyi édességtől várhatunk, ráadásul előre is elkészítheted, mert több napig is remekül eltartható.
Hozzávalók
Elkészítés
A finomlisztet szitáld át a sütőporral és egy csipet sóval együtt és keverd el alaposan, majd a vajat is add hozzá, amit kézzel kell belemorzsolnod, hogy végül nedves homokra emlékeztető keveréket kapj.
Válasszd szét a tojásokat, tojássárgájához add vanília rúd kikapart magját és a barnacukrot, majd habverővel keverd habosra. Ha már szép habos a tojássárgájás massza, mehet hozzá a tej és a lisztes keverék. Keverd jól össze a tésztát, végül add hozzá az aprított magvakat, az aszalt gyümölcsöket, a gyömbért, valamint a narancs reszelt héját is.
Tedd félre a masszát és verd habbá a tojásfehérjéket, végül lazán forgasd bele a tésztába.
Egy hosszúkás sütőformát vajazz ki vékonyan, és szórd meg liszttel, figyelj arra, hogy mindenhova kerüljön a lisztből. Öntsd a formába a tésztát és 180 fokos előmelegített sütőben süsd 40-50 percig, majd tűpróbával ellenőrizd, hogy teljesen megsült-e.
Ha kihűlt a tetejét szórd meg finoman porcukorral.
*TIPP: A tölteléket kedved szerint variálhatód, tehetsz bele csokoládét, diót vagy bármit amit szeretsz, a lényeg, hogy tartsd az arányokat.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
A finomlisztet szitáld át a sütőporral és egy csipet sóval együtt és keverd el alaposan, majd a vajat is add hozzá, amit kézzel kell belemorzsolnod, hogy végül nedves homokra emlékeztető keveréket kapj.
Válasszd szét a tojásokat, tojássárgájához add vanília rúd kikapart magját és a barnacukrot, majd habverővel keverd habosra. Ha már szép habos a tojássárgájás massza, mehet hozzá a tej és a lisztes keverék. Keverd jól össze a tésztát, végül add hozzá az aprított magvakat, az aszalt gyümölcsöket, a gyömbért, valamint a narancs reszelt héját is.
Tedd félre a masszát és verd habbá a tojásfehérjéket, végül lazán forgasd bele a tésztába.
Egy hosszúkás sütőformát vajazz ki vékonyan, és szórd meg liszttel, figyelj arra, hogy mindenhova kerüljön a lisztből. Öntsd a formába a tésztát és 180 fokos előmelegített sütőben süsd 40-50 percig, majd tűpróbával ellenőrizd, hogy teljesen megsült-e.
Ha kihűlt a tetejét szórd meg finoman porcukorral.