PÜSPÖKKENYÉR
MAZSOLA & ASZALT SÁRGABARACK & NARANCSHÉJ

Ez a sütemény magába foglalja azokat az ízeket és illatokat, amit egy igazi karácsonyi édességtől várhatunk, ráadásul előre is elkészítheted, mert több napig is remekül eltartható.
Hozzávalók

 25 dkg finomliszt
 3 db tojás
 15 dkg barnacukor
 5 dkg vaj
 1 dl tej
 2 tk sütőpor
 6 dkg mandula és mogyoró vegyesen
 6 dkg aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola, sárgabarack)
 1 narancs reszelt héja
 1 vanilia rúd kikapart magja vagy vanília kivonat
 2 tk gyömbér
 
 porcukor a meghintéshez

Elkészítés

1

A finomlisztet szitáld át a sütőporral és egy csipet sóval együtt és keverd el alaposan, majd a vajat is add hozzá, amit kézzel kell belemorzsolnod, hogy végül nedves homokra emlékeztető keveréket kapj.

2

Válasszd szét a tojásokat, tojássárgájához add vanília rúd kikapart magját és a barnacukrot, majd habverővel keverd habosra. Ha már szép habos a tojássárgájás massza, mehet hozzá a tej és a lisztes keverék. Keverd jól össze a tésztát, végül add hozzá az aprított magvakat, az aszalt gyümölcsöket, a gyömbért, valamint a narancs reszelt héját is.

3

Tedd félre a masszát és verd habbá a tojásfehérjéket, végül lazán forgasd bele a tésztába.

4

Egy hosszúkás sütőformát vajazz ki vékonyan, és szórd meg liszttel, figyelj arra, hogy mindenhova kerüljön a lisztből. Öntsd a formába a tésztát és 180 fokos előmelegített sütőben süsd 40-50 percig, majd tűpróbával ellenőrizd, hogy teljesen megsült-e.

5

Ha kihűlt a tetejét szórd meg finoman porcukorral.

*TIPP: A tölteléket kedved szerint variálhatód, tehetsz bele csokoládét, diót vagy bármit amit szeretsz, a lényeg, hogy tartsd az arányokat.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 25 dkg finomliszt
 3 db tojás
 15 dkg barnacukor
 5 dkg vaj
 1 dl tej
 2 tk sütőpor
 6 dkg mandula és mogyoró vegyesen
 6 dkg aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola, sárgabarack)
 1 narancs reszelt héja
 1 vanilia rúd kikapart magja vagy vanília kivonat
 2 tk gyömbér
 
 porcukor a meghintéshez

Directions

1

A finomlisztet szitáld át a sütőporral és egy csipet sóval együtt és keverd el alaposan, majd a vajat is add hozzá, amit kézzel kell belemorzsolnod, hogy végül nedves homokra emlékeztető keveréket kapj.

2

Válasszd szét a tojásokat, tojássárgájához add vanília rúd kikapart magját és a barnacukrot, majd habverővel keverd habosra. Ha már szép habos a tojássárgájás massza, mehet hozzá a tej és a lisztes keverék. Keverd jól össze a tésztát, végül add hozzá az aprított magvakat, az aszalt gyümölcsöket, a gyömbért, valamint a narancs reszelt héját is.

3

Tedd félre a masszát és verd habbá a tojásfehérjéket, végül lazán forgasd bele a tésztába.

4

Egy hosszúkás sütőformát vajazz ki vékonyan, és szórd meg liszttel, figyelj arra, hogy mindenhova kerüljön a lisztből. Öntsd a formába a tésztát és 180 fokos előmelegített sütőben süsd 40-50 percig, majd tűpróbával ellenőrizd, hogy teljesen megsült-e.

5

Ha kihűlt a tetejét szórd meg finoman porcukorral.