SPÁRGÁS-TOJÁSOS SZENDVICS SÜLT PÁRMAI SONKÁVAL
KOVÁSZOS KENYÉR & RICOTTA & PARMEZÁN

Amíg tart a spárgaszezon érdemes becsempészni a legkülönbözőbb módokon az ételeidbe, ezért jöjjön egy nagyon finom szendvics ötlet, amit szinte bármely napszakban bátran fogyaszthatsz.
Hozzávalók

 3-4 normál vagy 6-8 vékony szál spárga
 1 tojás
 1 szelet kovászos kenyér
 2 ek ricotta vagy sajtkrém
 1 szelet pármai sonka
 parmezán sajt
 fokhagyma
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

A spárga fás végét vágd le és dobd ki. A spárgát főzd 1-2 percig forrásban lévő sós vízben, majd tedd át jeges vízbe, hogy kissé felfrissüljön. Vágd le a spárga hegyét és tedd félre a szendvics összeállításáig. A megmaradt szárat, dobd egy késes aprítógépbe, adj hozzá olívaolajat, reszelt parmezánt, 1/2 gerezd fokhagymát, kevés sót és borsot, majd pürésítsd le, ezután keverj hozzá 1-2 evőkanál ricottát vagy krémsajtot.

2

A spárga főzővizében főzd meg 6 perc alatt a tojást. Egy serpenyőben süsd pirosra a sonkát, ezután pirítsd meg a kenyeret is. Végül a még meleg serpenyőben forgasd át egy kevés vajon a félretett spárgahegyeket.

3

A megmaradt fokhagymával dörzsöld be a meleg kenyeret. Kanalazd rá a spárgás krémet, ezután jöhetnek a vajon felmelegített spárgahegyek, a félbevágott tojás, és a sült sonka. Végül reszelj rá egy kevés parmezánt és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

*TIPP:  A spárgás krémet nagyon sokszínűen ízesítheted, jól íllik a spárgához az újhagyma vagy a metélőhagyma is, használhaszt hozzá még valamilyen lágy kecskesajtot, esetleg további zöldfűszereket. 

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 3-4 normál vagy 6-8 vékony szál spárga
 1 tojás
 1 szelet kovászos kenyér
 2 ek ricotta vagy sajtkrém
 1 szelet pármai sonka
 parmezán sajt
 fokhagyma
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

A spárga fás végét vágd le és dobd ki. A spárgát főzd 1-2 percig forrásban lévő sós vízben, majd tedd át jeges vízbe, hogy kissé felfrissüljön. Vágd le a spárga hegyét és tedd félre a szendvics összeállításáig. A megmaradt szárat, dobd egy késes aprítógépbe, adj hozzá olívaolajat, reszelt parmezánt, 1/2 gerezd fokhagymát, kevés sót és borsot, majd pürésítsd le, ezután keverj hozzá 1-2 evőkanál ricottát vagy krémsajtot.

2

A spárga főzővizében főzd meg 6 perc alatt a tojást. Egy serpenyőben süsd pirosra a sonkát, ezután pirítsd meg a kenyeret is. Végül a még meleg serpenyőben forgasd át egy kevés vajon a félretett spárgahegyeket.

3

A megmaradt fokhagymával dörzsöld be a meleg kenyeret. Kanalazd rá a spárgás krémet, ezután jöhetnek a vajon felmelegített spárgahegyek, a félbevágott tojás, és a sült sonka. Végül reszelj rá egy kevés parmezánt és locsold meg egy kevés olívaolajjal.