SERTÉSSZŰZ HÉJAS KRUMPLIVAL ÉS SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL
ROZMARING & ZSÁLYA & CÉKLA

Ennél a kívül ropogós és fűszeres, belül kellemesen puha héjas krumplinál kevés jobb köretet tudok elképzelni, éppen ezért nem maradhat ki a karácsonyi menümből sem. Fűszerkéregben tökéletesre sütött sertésszűzet és sült zöldségeket kínálok mellé.
Hozzávalók

HÉJAS KRUMPLI
 1 kg burgonya
 1/2 csokor rozmaring
 1/2 csokor zsálya
 olívaolaj
 só, bors
SÜLT ZÖLDSÉGEK
 200 g sárgarépa
 200 g cékla
 200 g zellergumó
 1 narancs
 1/2 csokor rozmaring
 1/2 csokor zsálya
 olívaolaj
 só, bors
FŰSZERKÉREGBEN SÜLT SERTÉSSZŰZ
 700 g sertésszűz
 1 csokor rozmaring
 2 gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 só. bors

Elkészítés

1

Alaposan mosd meg a krumplikat, majd öntsd egy tepsibe, sózd és borsozd meg, mehet rá egy jó adag olívaolaj, a fokhagyma, végül tépkedd rá a zöldfűszereket.

2

Kavard jól össze, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből és bevonja az olaj, ezután mehet a 180 fok-ra előmelegített sütőbe kb. 75 percre. 40 perc elteltével kissé rázogasd/forgasd át.

3

A zöldségeket hámozd meg és vágd őket egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg. Majd pakold egymás mellé egy tepsibe, fűszerezd meg sóval, borssal, locsold meg olívaolajjal és egy fél narancs levével, tépkedd rá a zöldfűszereket. Forgasd át a zöldségeket a fűszerekkel külön-külön, majd mehet ez is a krumpli után a sütőbe 60 percre.

4

A sertésszűzhöz aprítsd fel a fokhagymát és a rozmaringot, ezzel, valamint sóval és borssal "fűszerezd meg" a vágódeszkát. Ebbe mehet bele a lehártyázott és szárazra törölt hús.

5

Csurgass rá egy keveset az olívaolajból és forgasd bele a fűszerkeverékbe. Ezután minden oldalát pirítsd meg egy közepesen forró serpenyőben és dobd 10-12 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. Fontos, hogy amikor kivetted a sütőből néhány percig pihentesd a húst mielőtt felvágod.

*TIPP: A zöldségel ízesítéséhez a narancslé helyett használhatsz citrom levet is vagy ecetet pl. balzsamecetet.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

HÉJAS KRUMPLI
 1 kg burgonya
 1/2 csokor rozmaring
 1/2 csokor zsálya
 olívaolaj
 só, bors
SÜLT ZÖLDSÉGEK
 200 g sárgarépa
 200 g cékla
 200 g zellergumó
 1 narancs
 1/2 csokor rozmaring
 1/2 csokor zsálya
 olívaolaj
 só, bors
FŰSZERKÉREGBEN SÜLT SERTÉSSZŰZ
 700 g sertésszűz
 1 csokor rozmaring
 2 gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 só. bors

Directions

1

Alaposan mosd meg a krumplikat, majd öntsd egy tepsibe, sózd és borsozd meg, mehet rá egy jó adag olívaolaj, a fokhagyma, végül tépkedd rá a zöldfűszereket.

2

Kavard jól össze, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből és bevonja az olaj, ezután mehet a 180 fok-ra előmelegített sütőbe kb. 75 percre. 40 perc elteltével kissé rázogasd/forgasd át.

3

A zöldségeket hámozd meg és vágd őket egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg. Majd pakold egymás mellé egy tepsibe, fűszerezd meg sóval, borssal, locsold meg olívaolajjal és egy fél narancs levével, tépkedd rá a zöldfűszereket. Forgasd át a zöldségeket a fűszerekkel külön-külön, majd mehet ez is a krumpli után a sütőbe 60 percre.

4

A sertésszűzhöz aprítsd fel a fokhagymát és a rozmaringot, ezzel, valamint sóval és borssal "fűszerezd meg" a vágódeszkát. Ebbe mehet bele a lehártyázott és szárazra törölt hús.

5

Csurgass rá egy keveset az olívaolajból és forgasd bele a fűszerkeverékbe. Ezután minden oldalát pirítsd meg egy közepesen forró serpenyőben és dobd 10-12 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. Fontos, hogy amikor kivetted a sütőből néhány percig pihentesd a húst mielőtt felvágod.