Print Options:

Ricottás sült paradicsomos bruschetta

Yields1 Serving

 2 szelet cibatta vagy kovászos kenyér
 4-5 szem olajban eltett szárított paradicsom
 3 ek ricotta
 1 ek gorgonzola sajt
 6 szem koktélparadicsom
 olivaolaj
 1 gerezd fokhagyma
 néhány bazsalikom levél
1

Egy grillserpenyőben piríts meg két szelet cibattát, ha megpirult még melegen dörzsöld be friss fokhagymával.

2

Közben löttyints némi olÍvaolajat egy forró serpenyőbe és süsd meg benne a koktélparadicsomot.

3

A feltétekhez először egy kisebb keverőtálban keverd össze a ricottát és a gorgonzolát, majd egy mozsárban törd össze a szárított paradicsomot.

4

A bruschetta összeállításához először kend meg a fokhagymás pirítóst az összetört szárított paradicsommal, majd a ricottás krém következik, erre dobd rá a sült paradicsomokat és a bazsalikom levelet. Végül locsold meg egy löket olÍvaolajjal.