Az egyik kedvenc reggelim a zabkása, amellett, hogy egy-két klassz ötlettel szuper izgalmassá teheted az egyik legegészségesebb napindító ami egész délelőtt ellát energiával. Olyan sokféleképpen variálható, hogy szinte nem is lehet megunni én most banánnal és almával teszem tartalmasabbá ezt a fahéjas változatot.
Hozzávalók
Elkészítés
Főzd meg a zabpelyhet a víz és a rizstej kétszeres mennyiségű keverékében, kissé édesítheted nádcukorral vagy mézzel, de vigyázz a rizstej általában valamivel édesebb, mint a tej. Szórd hozzá a fahéjat és 5-10 percig kevergetve főzd, míg besűrűsödik és a zab meg nem puhul.
Egy közepesen meleg serpenyőben kissé pirítsd meg a magkeveréket. Vágd fel a banánt, reszeld le az almát.
Tálaláskor adagold a kását kisebb tálkákba. Helyezd rá a banánt és az almát, szórd meg a magokkal. Kanalazz rá joghurtot, végül szórd meg az őrölt lenmaggal is.
*TIPP: Zabpehelyből keressétek a tört változatot, ez sokkal krémesebbre fő. Ha a joghurtot mellőzitek egy teljesen vegán változatot is könnyedén készíthettek.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
Főzd meg a zabpelyhet a víz és a rizstej kétszeres mennyiségű keverékében, kissé édesítheted nádcukorral vagy mézzel, de vigyázz a rizstej általában valamivel édesebb, mint a tej. Szórd hozzá a fahéjat és 5-10 percig kevergetve főzd, míg besűrűsödik és a zab meg nem puhul.
Egy közepesen meleg serpenyőben kissé pirítsd meg a magkeveréket. Vágd fel a banánt, reszeld le az almát.
Tálaláskor adagold a kását kisebb tálkákba. Helyezd rá a banánt és az almát, szórd meg a magokkal. Kanalazz rá joghurtot, végül szórd meg az őrölt lenmaggal is.