Főzd meg héjában a krumplit, kissé hagyd kihűlni, majd hámozd meg és szeleteld fel karikákra, ezután tedd egy salátástálba. Aprítsd fel a lilahagymát és a petrezselyemzöldet, majd dobd ezt is a felszeletelt krumplira.
Egy kisebb keverőtálban állítsd össze a saláta öntetét -öntsd a tálba a levest/vizet, add hozzá az ecetet, a cukrot, a sót, a borsot, a mustárt, az olajat és jó keverd el.
Öntsd a levet a krumplira és óvatosan, de alaposan mozgasd/rázogasd össze ügyelve arra, hogy ne törjenek össze a szeletek és mindenhol érje a mártás.
A rántott húst klasszikus módon készítsd el - liszt, tojás, kenyérmorzsa. Viszont amire ügyelned kell, hogy a hús legyen szoba hőmérsékletű - panírozás előtt sóval és borssal fűszerezd - figyelj arra, hogy a panír egyenletesen vonja be a húst - használj sütéshez alkalmas olajat ami jól bírja a magas hőfokot - közepesen forró olajban kezd el sütni, ne legyen túl meleg, mert könnyen megéghet- csepegtesd le a felesleges zsiradékot
Tálalásnál kínálj mellé néhány gerezd citromot és madársalátát, amit locsolj meg egy kevés tökmagolajjal.