Pestos mascarponés tészta

Pestos mascarponés tészta

PARMEZÁN & BAZSALIKOM & OLÍVAOLAJ

Ez a tésztarecept egy újabb lehetőség ha gyorsan szeretnél valami igazán finomat összedobni, különösen akkor ha kész pestot használsz, viszont a házi pesto készítése hihetetlenül egyszerű és az eredmény is magáért beszél. 

Hozzávalók

 250 g tészta
 125 g csirkemell
 125g mascarpone
 olívaolaj
 só, bors
A PESTOHOZ
 1 csokor bazsalikom
 2 ek tökmag
 4 ek parmezán sajt
 1 gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 

Elkészítés

1

Először is készítsd el a pestot, amihez a sót, a fokhagymát, a tökmagot, a bazsalikomot és a parmezán sajtot zúzd össze egy aprítógépben. Ezt a műveletet csinálhatod mozsárban is ha szeretnéd vagy ha bolti verziót használsz ki is hagyhatod.

2

Főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett időpontig és tegyél félre 1-2 dl-t a tészta főzővízéből.

3

Egy közepesen forró serpenyőbe némi olívaolajon kezd el pirítani a felkockázott csirkemellet. Ha már kapott egy kis színt dobj hozzá kb. 1 evőkanállal a pestoból ez majd megízesíti és ezzel együtt süsd tovább.

4

Ha már szépen bevonta a csirkét a pesto dobj hozzá még 2-3 evőkanállal és mehet hozzá a mascarpone, ezután önts hozzá főzővízből is annyit, hogy sűrű és selymes mártást kapj.

5

Ha a mártás megvan keverd bele a tésztát és még melegen tálald. Tálaláskor reszelj rá egy kevés parmezánt, csurgass rá olívaolajat és néhány bazsalikom levelet a is szórhatsz rá.

*TIPP: Én linguine tésztát választottam hozzá, mert ez az egyik kedvencem, de ettől nyugodtan eltérhetsz. A pestot akár megvásárolhatod a boltban is, de a saját verziónak azért nincs párja.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 250 g tészta
 125 g csirkemell
 125g mascarpone
 olívaolaj
 só, bors
A PESTOHOZ
 1 csokor bazsalikom
 2 ek tökmag
 4 ek parmezán sajt
 1 gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 

Directions

1

Először is készítsd el a pestot, amihez a sót, a fokhagymát, a tökmagot, a bazsalikomot és a parmezán sajtot zúzd össze egy aprítógépben. Ezt a műveletet csinálhatod mozsárban is ha szeretnéd vagy ha bolti verziót használsz ki is hagyhatod.

2

Főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett időpontig és tegyél félre 1-2 dl-t a tészta főzővízéből.

3

Egy közepesen forró serpenyőbe némi olívaolajon kezd el pirítani a felkockázott csirkemellet. Ha már kapott egy kis színt dobj hozzá kb. 1 evőkanállal a pestoból ez majd megízesíti és ezzel együtt süsd tovább.

4

Ha már szépen bevonta a csirkét a pesto dobj hozzá még 2-3 evőkanállal és mehet hozzá a mascarpone, ezután önts hozzá főzővízből is annyit, hogy sűrű és selymes mártást kapj.

5

Ha a mártás megvan keverd bele a tésztát és még melegen tálald. Tálaláskor reszelj rá egy kevés parmezánt, csurgass rá olívaolajat és néhány bazsalikom levelet a is szórhatsz rá.

Pestos mascarponés tészta