PARMEZÁN & BAZSALIKOM & OLÍVAOLAJ
Ez a tésztarecept egy újabb lehetőség ha gyorsan szeretnél valami igazán finomat összedobni, különösen akkor ha kész pestot használsz, viszont a házi pesto készítése hihetetlenül egyszerű és az eredmény is magáért beszél.

Hozzávalók
Elkészítés
Először is készítsd el a pestot, amihez a sót, a fokhagymát, a tökmagot, a bazsalikomot és a parmezán sajtot zúzd össze egy aprítógépben. Ezt a műveletet csinálhatod mozsárban is ha szeretnéd vagy ha bolti verziót használsz ki is hagyhatod.
Főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett időpontig és tegyél félre 1-2 dl-t a tészta főzővízéből.
Egy közepesen forró serpenyőbe némi olívaolajon kezd el pirítani a felkockázott csirkemellet. Ha már kapott egy kis színt dobj hozzá kb. 1 evőkanállal a pestoból ez majd megízesíti és ezzel együtt süsd tovább.
Ha már szépen bevonta a csirkét a pesto dobj hozzá még 2-3 evőkanállal és mehet hozzá a mascarpone, ezután önts hozzá főzővízből is annyit, hogy sűrű és selymes mártást kapj.
Ha a mártás megvan keverd bele a tésztát és még melegen tálald. Tálaláskor reszelj rá egy kevés parmezánt, csurgass rá olívaolajat és néhány bazsalikom levelet a is szórhatsz rá.
*TIPP: Én linguine tésztát választottam hozzá, mert ez az egyik kedvencem, de ettől nyugodtan eltérhetsz. A pestot akár megvásárolhatod a boltban is, de a saját verziónak azért nincs párja.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
Először is készítsd el a pestot, amihez a sót, a fokhagymát, a tökmagot, a bazsalikomot és a parmezán sajtot zúzd össze egy aprítógépben. Ezt a műveletet csinálhatod mozsárban is ha szeretnéd vagy ha bolti verziót használsz ki is hagyhatod.
Főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett időpontig és tegyél félre 1-2 dl-t a tészta főzővízéből.
Egy közepesen forró serpenyőbe némi olívaolajon kezd el pirítani a felkockázott csirkemellet. Ha már kapott egy kis színt dobj hozzá kb. 1 evőkanállal a pestoból ez majd megízesíti és ezzel együtt süsd tovább.
Ha már szépen bevonta a csirkét a pesto dobj hozzá még 2-3 evőkanállal és mehet hozzá a mascarpone, ezután önts hozzá főzővízből is annyit, hogy sűrű és selymes mártást kapj.
Ha a mártás megvan keverd bele a tésztát és még melegen tálald. Tálaláskor reszelj rá egy kevés parmezánt, csurgass rá olívaolajat és néhány bazsalikom levelet a is szórhatsz rá.