PARADICSOMOS RICOTTÁS TÉSZTA
FOKHAGYMA & SZARDELLA & KAPRIBOGYÓ

Azt gondolom, hogy sosem lehet elég a finom és gyorsan elkészíthető tésztareceptekből, ezért jöjjön is egy újabb, amihez a hozzávalók többségét kényelmesen tárolhatód a spájzban vagy a hűtőben és csak néhány friss összetevőre lesz szükséged az elkészítéséhez, amit szinte bárhol könnyedén beszerezhetsz.
Hozzávalók

 500 g tészta
 250 g ricotta
 160 g-os tonhalkonzerv
 250 g koktélparadicsom
 1 marék kapribogyó
 3 gerezd fokhagyma
 3-4 szardellafilé
 olívaolaj
MORZSÁHOZ
 2 szelet maradék ciabatta vagy kovászos kenyér
 1 gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 só, bors
TÁLALÁSHOZ
 1 csokor petrezselyem
 1 marék tökmag
 1 citrom

Elkészítés

1

Főzd meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint és a végén tegyél félre 1-2 dl-t a tészta főzővizéből is.

2

A morzsa elkészítéséhez tépkedd a kenyeret egy aprítóba, majd dobd hozzá a fokhagymát, a sót és borsozd is meg! És jól zúzd le az egészet! Egy száraz serpenyőben, az aprított keveréket pirítsd aranybarnára. (1-2 perc pirítás után szoktam hozzá csurgatni egy kevés olívaolajat, így még szebben pirul meg)

3

A szósz elkészítéséhez először pirítsd meg egy löket olívaolajon a kapribogyót, a felaprított fokhagymával és szardellával együtt (ha szeretnél adhatsz hozzá egy kevés chilit is). Majd dobd hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat és néha megkavarva süsd amíg kissé összeesik.

4

Ahogy a paradicsom összeesett mehet hozzá a leszűrt tonhalkonzerv is, illetve a kifőtt tészta és a ricotta is. Az egészet jól forgasd össze, ilyenkor adhatsz hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is, hogy még krémesebb állagot kapj.

5

Tálaláskor szórd meg a pirított kenyérmorzsával, tépkedj rá a petrezselyemzöldből és mehet egy kevés pirított tökmag is. Végül locsold meg egy kevés olívaolajjal és citromlével.

*TIPP: Tonhalkonzerv helyett használhatsz friss vagy fagyasztott halat is, ebben az esetleg figyelj arra, hogy néhány perccel tovább kell főznöd a ragut.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 500 g tészta
 250 g ricotta
 160 g-os tonhalkonzerv
 250 g koktélparadicsom
 1 marék kapribogyó
 3 gerezd fokhagyma
 3-4 szardellafilé
 olívaolaj
MORZSÁHOZ
 2 szelet maradék ciabatta vagy kovászos kenyér
 1 gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 só, bors
TÁLALÁSHOZ
 1 csokor petrezselyem
 1 marék tökmag
 1 citrom

Directions

1

Főzd meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint és a végén tegyél félre 1-2 dl-t a tészta főzővizéből is.

2

A morzsa elkészítéséhez tépkedd a kenyeret egy aprítóba, majd dobd hozzá a fokhagymát, a sót és borsozd is meg! És jól zúzd le az egészet! Egy száraz serpenyőben, az aprított keveréket pirítsd aranybarnára. (1-2 perc pirítás után szoktam hozzá csurgatni egy kevés olívaolajat, így még szebben pirul meg)

3

A szósz elkészítéséhez először pirítsd meg egy löket olívaolajon a kapribogyót, a felaprított fokhagymával és szardellával együtt (ha szeretnél adhatsz hozzá egy kevés chilit is). Majd dobd hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat és néha megkavarva süsd amíg kissé összeesik.

4

Ahogy a paradicsom összeesett mehet hozzá a leszűrt tonhalkonzerv is, illetve a kifőtt tészta és a ricotta is. Az egészet jól forgasd össze, ilyenkor adhatsz hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is, hogy még krémesebb állagot kapj.

5

Tálaláskor szórd meg a pirított kenyérmorzsával, tépkedj rá a petrezselyemzöldből és mehet egy kevés pirított tökmag is. Végül locsold meg egy kevés olívaolajjal és citromlével.