Azt gondolom, hogy sosem lehet elég a finom és gyorsan elkészíthető tésztareceptekből, ezért jöjjön is egy újabb, amihez a hozzávalók többségét kényelmesen tárolhatód a spájzban vagy a hűtőben és csak néhány friss összetevőre lesz szükséged az elkészítéséhez, amit szinte bárhol könnyedén beszerezhetsz.

Hozzávalók
Elkészítés
Főzd meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint és a végén tegyél félre 1-2 dl-t a tészta főzővizéből is.
A morzsa elkészítéséhez tépkedd a kenyeret egy aprítóba, majd dobd hozzá a fokhagymát, a sót és borsozd is meg! És jól zúzd le az egészet! Egy száraz serpenyőben, az aprított keveréket pirítsd aranybarnára. (1-2 perc pirítás után szoktam hozzá csurgatni egy kevés olívaolajat, így még szebben pirul meg)
A szósz elkészítéséhez először pirítsd meg egy löket olívaolajon a kapribogyót, a felaprított fokhagymával és szardellával együtt (ha szeretnél adhatsz hozzá egy kevés chilit is). Majd dobd hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat és néha megkavarva süsd amíg kissé összeesik.
Ahogy a paradicsom összeesett mehet hozzá a leszűrt tonhalkonzerv is, illetve a kifőtt tészta és a ricotta is. Az egészet jól forgasd össze, ilyenkor adhatsz hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is, hogy még krémesebb állagot kapj.
Tálaláskor szórd meg a pirított kenyérmorzsával, tépkedj rá a petrezselyemzöldből és mehet egy kevés pirított tökmag is. Végül locsold meg egy kevés olívaolajjal és citromlével.
*TIPP: Tonhalkonzerv helyett használhatsz friss vagy fagyasztott halat is, ebben az esetleg figyelj arra, hogy néhány perccel tovább kell főznöd a ragut.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
Főzd meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint és a végén tegyél félre 1-2 dl-t a tészta főzővizéből is.
A morzsa elkészítéséhez tépkedd a kenyeret egy aprítóba, majd dobd hozzá a fokhagymát, a sót és borsozd is meg! És jól zúzd le az egészet! Egy száraz serpenyőben, az aprított keveréket pirítsd aranybarnára. (1-2 perc pirítás után szoktam hozzá csurgatni egy kevés olívaolajat, így még szebben pirul meg)
A szósz elkészítéséhez először pirítsd meg egy löket olívaolajon a kapribogyót, a felaprított fokhagymával és szardellával együtt (ha szeretnél adhatsz hozzá egy kevés chilit is). Majd dobd hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat és néha megkavarva süsd amíg kissé összeesik.
Ahogy a paradicsom összeesett mehet hozzá a leszűrt tonhalkonzerv is, illetve a kifőtt tészta és a ricotta is. Az egészet jól forgasd össze, ilyenkor adhatsz hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is, hogy még krémesebb állagot kapj.
Tálaláskor szórd meg a pirított kenyérmorzsával, tépkedj rá a petrezselyemzöldből és mehet egy kevés pirított tökmag is. Végül locsold meg egy kevés olívaolajjal és citromlével.