PANZANELLA, A CSODÁS TOSZKÁN KENYÉRSALÁTA

Panzanella

PARADICSOM & BAZSALIKOM & LILAHAGYMA

Ez a tradicionális olasz saláta az egyik legjobb lehetőség a maradék kenyér felhasználására, de egyébként annyira finom, hogy érdemes is hagyni szikkadni a kenyereket. Csodás napérlelte paradicsomok a bazsalikommal  kiegészítve olyan mennyei kombináció amit nem kell nagyon bemutatni,  de a kenyérrel együtt egy üde, mégis laktató fogást kapunk. Fogyaszthatsz mellé mellé egy kis pirított csirkemellet, így még komplettebbé teheted.

Hozzávalók

 600 g vegyes paracsdicsom
 200 g szikkadt ciabatta
 só, bors
 olívaolaj
 1 lilahagyma
 1 gerezd fokhagyma
 6 szardellafilé
 balzsamecet
 1 marék kapribogyó
 1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés

1

Vágd fel a ciabattát 2x2 cm-es kockákra, majd dobd egy salátástálba és löttyints rá kb. 1 evőkanál balzsamecetet.

2

Vágd fel a paradicsomokat, én azt javaslom, hogy próbáld paradicsomokat különböző formára vágni ettől még rusztikusabb lesz és izgalmasabb lesz a végeredmény.

3

A felvágott paradicsomot rakd át egy szűrőbe, sózd meg és hagyd a levét lecsepegni egy tálba, hogy később felhasználhasd a salátaöntethez.

4

Vágd fel a lilahagymát vékony csíkokra és szórd rá a kenyérre. Ezután mehet a kenyérre a kapribogyó és a paradicsom is.

5

Most készítsd el a saláta öntetét is, a lecsepegett paradicsomlébe önts 3 evőkanál olívaolajat, apríts bele 6 szardellafilét (ne aggódj nem lesz halas ízé, de mindenképp kell bele gazdagítja az ízeket), reszeld bele a fokhagymát és kissé borsozd is meg. Sót nem szűkséges tenni benne, mert a szardella, a paradicsom és kapribogyó is tartalmaz sót. Ezután alaposan keverd össze és forgasd össze a kenyérrel és a paradicsommal.

6

Végezetül tépkedj bele egy csokor bazsalikom levelet, tálalás előtt érdemes legalább 1 órát pihentni, hogy jól összeérjenek az ízek.

*TIPP: Mindenképpen azt javaslom, hogy ízes napon érett paradicsomokat használjatok hozzá, így lesz csak  igazán jó. Illetve ne féljetek a szardellától nem fog a halas íz érződni a salátában, viszont gazdagítja az ízeket!

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 600 g vegyes paracsdicsom
 200 g szikkadt ciabatta
 só, bors
 olívaolaj
 1 lilahagyma
 1 gerezd fokhagyma
 6 szardellafilé
 balzsamecet
 1 marék kapribogyó
 1 csokor friss bazsalikom

Directions

1

Vágd fel a ciabattát 2x2 cm-es kockákra, majd dobd egy salátástálba és löttyints rá kb. 1 evőkanál balzsamecetet.

2

Vágd fel a paradicsomokat, én azt javaslom, hogy próbáld paradicsomokat különböző formára vágni ettől még rusztikusabb lesz és izgalmasabb lesz a végeredmény.

3

A felvágott paradicsomot rakd át egy szűrőbe, sózd meg és hagyd a levét lecsepegni egy tálba, hogy később felhasználhasd a salátaöntethez.

4

Vágd fel a lilahagymát vékony csíkokra és szórd rá a kenyérre. Ezután mehet a kenyérre a kapribogyó és a paradicsom is.

5

Most készítsd el a saláta öntetét is, a lecsepegett paradicsomlébe önts 3 evőkanál olívaolajat, apríts bele 6 szardellafilét (ne aggódj nem lesz halas ízé, de mindenképp kell bele gazdagítja az ízeket), reszeld bele a fokhagymát és kissé borsozd is meg. Sót nem szűkséges tenni benne, mert a szardella, a paradicsom és kapribogyó is tartalmaz sót. Ezután alaposan keverd össze és forgasd össze a kenyérrel és a paradicsommal.

6

Végezetül tépkedj bele egy csokor bazsalikom levelet, tálalás előtt érdemes legalább 1 órát pihentni, hogy jól összeérjenek az ízek.

Panzanella