NÜRNBERGI REGGELI
VAJ & FOKHAGYMA & PETREZSELYEMZÖLD

Egy igazi ráérős hétvégi reggelit hoztam el most nektek, ami azért valljuk be nem egy könnyű kis kaja. De a "reggelizz úgy mint egy király" mondást azt hiszem könnyedén megugorja.
Hozzávalók

 nürnbergi kolbász
 30 dkg burgonya
 tojás lehetőleg tanyasi vagy bio
 1 kis csokor petrezselyemzöld
 25 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

Hámozd meg a krumplikat és szeleteld fel őket vékony karikákra. Ezután dobd bele egy közepesen forró tapadásmentes serpenyőbe, csurgass rá némi olívaolajat, sózd és borsozd meg és kezd el pirítani.

2

Kicsit vedd alacsonyabbra a lángot és nagyjából 12-15 perc alatt süsd készre, amíg megpuhul, úgy, hogy közben 1-2 perc pirítás után mindig átforgatod.

3

Amíg a krumpli sül készíts el egy nagyon egyszerű fűszervajat, amihez egy kisebb tálban keverd össze a vajat, a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet.

4

Ha a krumpli megpuhult és kissé meg is pirult, igazgasd a serpenyő egyik oldalába és dobd az üres oldalra a fűszervajat, amit felolvadt rögtön forgasd bele a krumplit. hogy mindenhova jusson a fűszeres vajból.

5

Közben egy másik serpenyőben minimális olajon süsd meg a kolbászokat és személyenként 1-2 tükörtojást.

6

Tálaláskor szórd meg néhány petrezselyem levéllel, kínálj mellé egy keveset a kedvenc mustárodból (édes mustárt ajánlok).

*TIPP:  Használhatsz hozzá főtt krumplit is, viszont arra figyelj oda, hogy ne főjön túl, mert nem fogod tudni felszeletelni.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 nürnbergi kolbász
 30 dkg burgonya
 tojás lehetőleg tanyasi vagy bio
 1 kis csokor petrezselyemzöld
 25 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

Hámozd meg a krumplikat és szeleteld fel őket vékony karikákra. Ezután dobd bele egy közepesen forró tapadásmentes serpenyőbe, csurgass rá némi olívaolajat, sózd és borsozd meg és kezd el pirítani.

2

Kicsit vedd alacsonyabbra a lángot és nagyjából 12-15 perc alatt süsd készre, amíg megpuhul, úgy, hogy közben 1-2 perc pirítás után mindig átforgatod.

3

Amíg a krumpli sül készíts el egy nagyon egyszerű fűszervajat, amihez egy kisebb tálban keverd össze a vajat, a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet.

4

Ha a krumpli megpuhult és kissé meg is pirult, igazgasd a serpenyő egyik oldalába és dobd az üres oldalra a fűszervajat, amit felolvadt rögtön forgasd bele a krumplit. hogy mindenhova jusson a fűszeres vajból.

5

Közben egy másik serpenyőben minimális olajon süsd meg a kolbászokat és személyenként 1-2 tükörtojást.

6

Tálaláskor szórd meg néhány petrezselyem levéllel, kínálj mellé egy keveset a kedvenc mustárodból (édes mustárt ajánlok).