MEDVEHAGYMÁS POLENTA
KUKORICADARA & VAJ & PARMEZÁN

A polenta az olasz mellett talán kevésbé ismert, hogy az osztrák, illetve a szlovén konyhában is jóval elterjedtebb mint nálunk. Köretként vagy önálló fogásként is nagyon jól működik és ami a legjobb, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető. 
Hozzávalók

 125 g polenta
 500 ml víz
 1 csokor medvehagyma
 1 ek vaj
 parmezán
 só, bors

Elkészítés

1

Egy közepes edényben némi sóval forrald fel a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a kukoricadarát és főzd készre, ha instant változatot használsz figyelj oda mert elég gyorsan be fog sűrűsodni! Ha esetleg túlságosan sűrűnek érzed adj hozzá még folyadékot.

2

Amint elkészült a még forró polentához keverd hozzá a nagyobb darabokra vágott medvehagymát és a vajat. Végül keverd hozzá a reszelt parmezánt is!

3

Remekül passzol zöldségekhez, sültekhez, ragukhoz, én most zályás sült kacsamellel tálaltam.

*TIPP:  Ebből a medvehagymás változatból is készíthettek sült polentát, ami szintén egy nagyon érdekes köret lehet. Ehhez a a kását tedd át egy folpakkal kibélelt formába( pl. őzgerinc), majd hagyd teljesen kihűlni kb. 2 órán át. Ezután borítsd ki a formából, vágd 1,5-2 cm-es szeletekre és egy tapadásmentes serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 125 g polenta
 500 ml víz
 1 csokor medvehagyma
 1 ek vaj
 parmezán
 só, bors

Directions

1

Egy közepes edényben némi sóval forrald fel a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a kukoricadarát és főzd készre, ha instant változatot használsz figyelj oda mert elég gyorsan be fog sűrűsodni! Ha esetleg túlságosan sűrűnek érzed adj hozzá még folyadékot.

2

Amint elkészült a még forró polentához keverd hozzá a nagyobb darabokra vágott medvehagymát és a vajat. Végül keverd hozzá a reszelt parmezánt is!

3

Remekül passzol zöldségekhez, sültekhez, ragukhoz, én most zályás sült kacsamellel tálaltam.