A polenta az olasz mellett talán kevésbé ismert, hogy az osztrák, illetve a szlovén konyhában is jóval elterjedtebb mint nálunk. Köretként vagy önálló fogásként is nagyon jól működik és ami a legjobb, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók
Elkészítés
Egy közepes edényben némi sóval forrald fel a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a kukoricadarát és főzd készre, ha instant változatot használsz figyelj oda mert elég gyorsan be fog sűrűsodni! Ha esetleg túlságosan sűrűnek érzed adj hozzá még folyadékot.
Amint elkészült a még forró polentához keverd hozzá a nagyobb darabokra vágott medvehagymát és a vajat. Végül keverd hozzá a reszelt parmezánt is!
Remekül passzol zöldségekhez, sültekhez, ragukhoz, én most zályás sült kacsamellel tálaltam.
*TIPP: Ebből a medvehagymás változatból is készíthettek sült polentát, ami szintén egy nagyon érdekes köret lehet. Ehhez a a kását tedd át egy folpakkal kibélelt formába( pl. őzgerinc), majd hagyd teljesen kihűlni kb. 2 órán át. Ezután borítsd ki a formából, vágd 1,5-2 cm-es szeletekre és egy tapadásmentes serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!
Ingredients
Directions
Egy közepes edényben némi sóval forrald fel a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a kukoricadarát és főzd készre, ha instant változatot használsz figyelj oda mert elég gyorsan be fog sűrűsodni! Ha esetleg túlságosan sűrűnek érzed adj hozzá még folyadékot.
Amint elkészült a még forró polentához keverd hozzá a nagyobb darabokra vágott medvehagymát és a vajat. Végül keverd hozzá a reszelt parmezánt is!
Remekül passzol zöldségekhez, sültekhez, ragukhoz, én most zályás sült kacsamellel tálaltam.