PENNE MEDVEHAGYMA PESTOVAL
TÉSZTA & PARMEZÁN & MEDVEHAGYMA PESTO

A pestos tészták az egyik legegyszerűbb, de annál finomabb tésztaételek közé tartoznak, még akkor is ha a pestot te magad készíted! Ez nincs másként ezzel a medvehagymás verzióval sem, amihez a medvehagyma pesto receptjét itt találod!
Hozzávalók

 300 g teljes kiörlésű tészta
 5-6 ek medvehagyma pesto
 1-2 dl tészta főzőlé
 parmezán/ pecorino
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

Főzd meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint és tegyél félre 1-2 dl-t a főzővízből is.

2

Amint elkészül a tészta egy serpenyőben forgasd össze néhány evőkanál pestoval és adj hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is. Hagyd, hogy egyenletesen bevonja a tésztát a szósz, majd egyből tálald is.

3

Tálaláskor reszelj a tetejére a parmezánból, mehet rá egy kevés olívaolaj és frissen örölt bors is.

*TIPP:  Temészetesen bármilyen más tésztafajtával elkészítheted a spagetti és linguini is nagyon jól passzol hozzá. Ha szeretnéd kicsit tudatosabban dönteni akkor választhatsz teljes kiörlésű tésztát.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 300 g teljes kiörlésű tészta
 5-6 ek medvehagyma pesto
 1-2 dl tészta főzőlé
 parmezán/ pecorino
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

Főzd meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint és tegyél félre 1-2 dl-t a főzővízből is.

2

Amint elkészül a tészta egy serpenyőben forgasd össze néhány evőkanál pestoval és adj hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is. Hagyd, hogy egyenletesen bevonja a tésztát a szósz, majd egyből tálald is.

3

Tálaláskor reszelj a tetejére a parmezánból, mehet rá egy kevés olívaolaj és frissen örölt bors is.