MEDVEHAGYMA PESTO
TÖKMAG & PARMEZÁN & OLÍVAOLAJ

Míg a klasszikus bazsalikom pestohoz gyakorlatilag szinte minden nagyobb supermarketben hozzájuthatunk, (persze ha tehetitek csináljátok meg ti magatok) addig a medvehagymából készült változatot bizony saját magunknak kell összedobni, de a friss pesto íze kárpótol a befektetett energiáért, ami szinte minimális, ezt garantálom.  
Hozzávalók

 1 csokor medvehagyma
 3-4ek tökmag
 olívaolaj
 reszelt parmezán
 só, bors

Elkészítés

1

A pesto elkészítéséhez csak dobjátok a hozzávalókat egy aprítógépbe, majd alaposan zúzzátok össze kb. fél perc kell neki és meg is van.

2

Ha nagyobb adagot készítetek a hűtőben néhány napig egészen jól elvan.

*TIPP:  Tökmag helyett természetesen használhattok fenyőmagot is, de akár napraforgómaggal is jól működik. A sajt esetén hasonló a helyzet parmezán pecorino, grane padano, vagy száraz, érett kecskesajtot is el tudok hozzá képzelni. 

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 1 csokor medvehagyma
 3-4ek tökmag
 olívaolaj
 reszelt parmezán
 só, bors

Directions

1

A pesto elkészítéséhez csak dobjátok a hozzávalókat egy aprítógépbe, majd alaposan zúzzátok össze kb. fél perc kell neki és meg is van.

2

Ha nagyobb adagot készítetek a hűtőben néhány napig egészen jól elvan.