MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES
VÖRÖSHAGYMA & VAJ & BURGONYA

Ez az a krémleves aminek nagyon jól áll, ha sűrítésnek nem használsz tejszínt, ilyenkor jön át ugyanis igazán az a természetes zöld íz, amit a tavasz egyik első hírnökeként a medvehagyma magában hordoz.
Hozzávalók

 2 csokor medvehagyma
 1 l zöldségalaplé vagy 2 bio zöldségleveskocka 1l víz
 1 vöröshagyma
 1 burgonya
 1 ek vaj
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

Aprítsd fel a vöröshagymát, majd egy kevés vaj és olívaolaj keverékén 4-5 perc alatt párold üvegesre.

2

Közben kockázd fel a burgonyát fel és dobd a hagymára és öntsd fel az alaplével. Főzd addig míg a burgonya teljesen meg nem puhul.

3

Amint a burgonya elkészül add hozzá a durvára vágott medvehagymát is, majd főzd tovább míg a medvehagyma kissé összeesik.

4

Ekkor vedd le a tűzről és egy botmixer/turmix segítségével krémesítsd le, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg.

*TIPP:  Természetesen ha szeretnéd adhatsz hozzá tejszínt is, illetve tálaláskor kínálhatsz mellé reszelt sajtot, pirított kenyérkockát, puffasztott kölesgolyót.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 2 csokor medvehagyma
 1 l zöldségalaplé vagy 2 bio zöldségleveskocka 1l víz
 1 vöröshagyma
 1 burgonya
 1 ek vaj
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

Aprítsd fel a vöröshagymát, majd egy kevés vaj és olívaolaj keverékén 4-5 perc alatt párold üvegesre.

2

Közben kockázd fel a burgonyát fel és dobd a hagymára és öntsd fel az alaplével. Főzd addig míg a burgonya teljesen meg nem puhul.

3

Amint a burgonya elkészül add hozzá a durvára vágott medvehagymát is, majd főzd tovább míg a medvehagyma kissé összeesik.

4

Ekkor vedd le a tűzről és egy botmixer/turmix segítségével krémesítsd le, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg.