MEDVEHAGYMA FŐZELÉK
FOKHAGYMA & TEJSZÍN & OLÍVAOLAJ

Ha te is szereted a a spenótfőzeléket akkor mindenképpen azt javaslom, hogy próbáld ki ezt a medvehagymából készült változatot is, mert nagyon fogod szeretni.
Hozzávalók

 2 csokor medvehagyma
 5 dl tej v. alaplé v. víz
 1 gerezd fokhagyma
 1dl tejszín
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

Egy kevés olívaolajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd fonnyaszd meg rajta a felaprított medvehagymát is.

2

Ezútán öntsd fel a tejjel vagy alaplével, ha nagyon nincs egyik sem akkor a víz is megteszi. Forrald fel és ízesítsd némi sóval és borssal.

3

Ha felforrt egy botmixer segítségével pürésítsd le teljesen, majd keverd bele a tejszínt.

*TIPP: Feltétként csakúgy, mint a spenótfőzelékhez jól illik hozzá a főtt vagy tükörtojás, főtt krumpli, de csak magában elfogysztva is tökéletes.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 2 csokor medvehagyma
 5 dl tej v. alaplé v. víz
 1 gerezd fokhagyma
 1dl tejszín
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

Egy kevés olívaolajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd fonnyaszd meg rajta a felaprított medvehagymát is.

2

Ezútán öntsd fel a tejjel vagy alaplével, ha nagyon nincs egyik sem akkor a víz is megteszi. Forrald fel és ízesítsd némi sóval és borssal.

3

Ha felforrt egy botmixer segítségével pürésítsd le teljesen, majd keverd bele a tejszínt.