KAKUKKFŰ & SÁRAGARÉPA & BURGONYA
Ez a lencse leves kiváló lehet akár egy ráérősebb hétköznapi vacsorához is, ha konzerv lencsét használtok hozzá, ha a szárított verziót választjátok akkor inkább hétvégi menühöz ajánlom. Egy igazán sűrű laktató étel, amely mediterrán ízekkel van tele! Sült chorizó kolbásszal és fokhagymás pirítóssal találva a legjobb, de akár a hús és a vaj is elhagyható, így egy vega fogást is összerakhattok!

Hozzávalók
Elkészítés
Süsd meg a felcsíkozott szalonnát amíg meg nem pirul és kiengedi a zsírját.
Aztán add hozzá a felaprított sárgarépát, zellert és vöröshagymát, sózd meg és fedő alatt párold 20 percig.
Ezután mehet bele az összetört fokhagyma, a vaj, a paradicsompüré, a burgonya és végül a lencse. Ha ez megvan öntsd fel 1,5 l vízzel. Ízesítsd sóval, borssal és a fűszercsokorral. Majd főzd fedő alatt 1 órán keresztül, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálaláskor dobj rá némi felszeletelt újhagymát, a sült chorizó kolbászt, ne felejtsd el meglocsolni a kolbász kisült zsírjával is. Kínálj mellé fokhagymával bedörzsölt pirítóst.
Ingredients
Directions
Süsd meg a felcsíkozott szalonnát amíg meg nem pirul és kiengedi a zsírját.
Aztán add hozzá a felaprított sárgarépát, zellert és vöröshagymát, sózd meg és fedő alatt párold 20 percig.
Ezután mehet bele az összetört fokhagyma, a vaj, a paradicsompüré, a burgonya és végül a lencse. Ha ez megvan öntsd fel 1,5 l vízzel. Ízesítsd sóval, borssal és a fűszercsokorral. Majd főzd fedő alatt 1 órán keresztül, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálaláskor dobj rá némi felszeletelt újhagymát, a sült chorizó kolbászt, ne felejtsd el meglocsolni a kolbász kisült zsírjával is. Kínálj mellé fokhagymával bedörzsölt pirítóst.