MEDITERRÁN LENCSE LEVES

Mediterrán lencse leves

KAKUKKFŰ & SÁRAGARÉPA & BURGONYA

Ez a  lencse leves kiváló lehet akár egy ráérősebb hétköznapi vacsorához is, ha konzerv lencsét használtok hozzá, ha a szárított verziót választjátok akkor inkább hétvégi menühöz ajánlom. Egy igazán sűrű laktató étel, amely mediterrán ízekkel van tele! Sült chorizó kolbásszal és fokhagymás pirítóssal találva a legjobb, de akár a hús és a vaj is elhagyható, így egy vega fogást is összerakhattok!

Hozzávalók

 30 g panchetta vagy más érlelt szalonna
 2 szál sárgarépa
 1/2 nagy zellergumó vagy 1 kicsi
 2 db vöröshagyma
 1/2 csokor friss kakukkfű vagy 1 evőkanaál szárított
 3 babérlevél
 2 szem közepes burgonya
 1 ek sűrített paradicsom
 20 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 350 g lencse
 1,5 l víz
 olívaolaj
 só, bors
TÁLALÁSHOZ
 2 szelet cibatta vagy kovászos kenyér
 50 g chorizo
 1 fokhagyma
 1 szál rozmaring letépkedett levelei
 1 szál újhagyma

Elkészítés

1

Süsd meg a felcsíkozott szalonnát amíg meg nem pirul és kiengedi a zsírját.

2

Aztán add hozzá a felaprított sárgarépát, zellert és vöröshagymát, sózd meg és fedő alatt párold 20 percig.

3

Ezután mehet bele az összetört fokhagyma, a vaj, a paradicsompüré, a burgonya és végül a lencse. Ha ez megvan öntsd fel 1,5 l vízzel. Ízesítsd sóval, borssal és a fűszercsokorral. Majd főzd fedő alatt 1 órán keresztül, hogy jól összeérjenek az ízek.

4

Tálaláskor dobj rá némi felszeletelt újhagymát, a sült chorizó kolbászt, ne felejtsd el meglocsolni a kolbász kisült zsírjával is. Kínálj mellé fokhagymával bedörzsölt pirítóst.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 30 g panchetta vagy más érlelt szalonna
 2 szál sárgarépa
 1/2 nagy zellergumó vagy 1 kicsi
 2 db vöröshagyma
 1/2 csokor friss kakukkfű vagy 1 evőkanaál szárított
 3 babérlevél
 2 szem közepes burgonya
 1 ek sűrített paradicsom
 20 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 350 g lencse
 1,5 l víz
 olívaolaj
 só, bors
TÁLALÁSHOZ
 2 szelet cibatta vagy kovászos kenyér
 50 g chorizo
 1 fokhagyma
 1 szál rozmaring letépkedett levelei
 1 szál újhagyma

Directions

1

Süsd meg a felcsíkozott szalonnát amíg meg nem pirul és kiengedi a zsírját.

2

Aztán add hozzá a felaprított sárgarépát, zellert és vöröshagymát, sózd meg és fedő alatt párold 20 percig.

3

Ezután mehet bele az összetört fokhagyma, a vaj, a paradicsompüré, a burgonya és végül a lencse. Ha ez megvan öntsd fel 1,5 l vízzel. Ízesítsd sóval, borssal és a fűszercsokorral. Majd főzd fedő alatt 1 órán keresztül, hogy jól összeérjenek az ízek.

4

Tálaláskor dobj rá némi felszeletelt újhagymát, a sült chorizó kolbászt, ne felejtsd el meglocsolni a kolbász kisült zsírjával is. Kínálj mellé fokhagymával bedörzsölt pirítóst.

Mediterrán lencse leves