LAZACOS TÉSZTA PARADICSOMMAL ÉS FOKHAGYMÁVAL
CITROM & PETREZSELYEM & SZARDELLA

Ez egy nagyon kényelmes recept hétköznap esti vacsorának is megfelelő és jó hír, hogy nem kell hozzá sok edényt bekoszolni, hiszen csak beledobálhatod a hozzávalókat egy sütőtálba, amíg sül megfőzöd mellé a kedvenc tésztádat és már tálalhatod is. A fokhagyma és a sült citrom íze nagyon pikáns és  jól passzol a lazachoz és a paradicsomhoz, mindenképp érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

 500 g tészta
 2 x 125g lazacfilé
 1 citrom
 500 g koktélparadicsom
 4 gerezd fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 2 szardellafilé
 olívaolaj
 só, bors
 néhány bazsalikom levél (tálaláshoz)

Elkészítés

1

Egy magas falú sütőtálba önts 3 evőkanál olívaolajat, majd préseld bele a fokhagymát.

2

Vágd félbe a koktélparadicsomot és dobd ezt is a sütőtálba. Ezután aprítsd fel kisebb kockákra a lazacot, mehet ez is a paradicsom után.

3

Sózd és borsozd meg, majd reszeld rá egy citrom héját és jól keverd össze az egészet. Ugyanezt a citromot vágd négy gerezdre és helyezd a sütőtál négy sarkába.

4

Ezután mehet 25 percre a 180 fokos sütőbe.

5

Amíg az tésztaszósz elkészül főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett utasítás szerint.

6

Ha a tésztaszósz elkészült apríts rá egy csokor petrezselymet és forgasd össze a kész tésztával, jó ha kerül bele egy kicsi a tészta főzővizéből. Tálaláskor dobj rá néhány bazsalikom levelet és locsolt meg olívaolajjal.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 500 g tészta
 2 x 125g lazacfilé
 1 citrom
 500 g koktélparadicsom
 4 gerezd fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 2 szardellafilé
 olívaolaj
 só, bors
 néhány bazsalikom levél (tálaláshoz)

Directions

1

Egy magas falú sütőtálba önts 3 evőkanál olívaolajat, majd préseld bele a fokhagymát.

2

Vágd félbe a koktélparadicsomot és dobd ezt is a sütőtálba. Ezután aprítsd fel kisebb kockákra a lazacot, mehet ez is a paradicsom után.

3

Sózd és borsozd meg, majd reszeld rá egy citrom héját és jól keverd össze az egészet. Ugyanezt a citromot vágd négy gerezdre és helyezd a sütőtál négy sarkába.

4

Ezután mehet 25 percre a 180 fokos sütőbe.

5

Amíg az tésztaszósz elkészül főzd meg a tésztát a csomagoláson jelzett utasítás szerint.

6

Ha a tésztaszósz elkészült apríts rá egy csokor petrezselymet és forgasd össze a kész tésztával, jó ha kerül bele egy kicsi a tészta főzővizéből. Tálaláskor dobj rá néhány bazsalikom levelet és locsolt meg olívaolajjal.