Print Options:

Fűszeres kukoricakrémleves

Yields1 Serving

 500 g fagyasztott kukorica
 2 közepes vöröshagyma
 2-3 gerezd fokhagyma
 1,5 l víz
 1 tk őrölt római kömény
 1 kv őrölt koriandermag
 1/2 kv füstölt pirospaprika
 1/2 kv fahéj
 1 szem burgonya
 chilli paprika
 olívaolaj
 só, bors
PARADICSOM SALSA
 1 csokor koriander
 6 magozott paradicsom
 1/2 lilahagyma
 1 lime
 olívaolaj
 só, bors
1

Egy lábasban pirítsd üvegesre a felkockázott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát a fűszerekkel együtt. (Ha szeretnél ezen a ponton adj hozzá ízlés szerint chilli paprikát!)

2

Amint az összes fűszer illatozni kezd mehet az edénybe a kukorica és a nagyobb daradokra vágott burgonya. Öntsd fel a vízzel vagy alaplével, sózd és borsozd meg.

3

Lefedve főzd 25-30 percet, majd egy botmixer segítségével pürésítsd le. Tálald egy kevés tejföllel és egy frissítő paradicsom salsával.

PARADICSOM SALSA
4

A paradicsom salsához magozd ki és aprítsd fel a paradicsomokat, vágd fel apróra a lilahagymát és a koriandert. Facsard rá egy fél lime levét, locsold meg egy kevés olívaolajjal, mehet még rá egy kevés só és bors, majd keverd jól össze az egészet. Ha szeretnél tehetsz bele chilli paprikát is.