FŰSZERES KUKORICAKRÉMLEVES

Fűszeres kukoricakrémleves

RÓMAI KÖMÉNY & BURGONYA & FOKHAGYMA

Íme egy könnyen összedobható fűszeres krémleves, amit nyugodtan elkészíthetsz fagyasztott kukoricából is! Tejföllel és frissítő paradicsom salsával tálald.
Hozzávalók

 500 g fagyasztott kukorica
 2 közepes vöröshagyma
 2-3 gerezd fokhagyma
 1,5 l víz
 1 tk őrölt római kömény
 1 kv őrölt koriandermag
 1/2 kv füstölt pirospaprika
 1/2 kv fahéj
 1 szem burgonya
 chilli paprika
 olívaolaj
 só, bors
PARADICSOM SALSA
 1 csokor koriander
 6 magozott paradicsom
 1/2 lilahagyma
 1 lime
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

Egy lábasban pirítsd üvegesre a felkockázott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát a fűszerekkel együtt. (Ha szeretnél ezen a ponton adj hozzá ízlés szerint chilli paprikát!)

2

Amint az összes fűszer illatozni kezd mehet az edénybe a kukorica és a nagyobb daradokra vágott burgonya. Öntsd fel a vízzel vagy alaplével, sózd és borsozd meg.

3

Lefedve főzd 25-30 percet, majd egy botmixer segítségével pürésítsd le. Tálald egy kevés tejföllel és egy frissítő paradicsom salsával.

PARADICSOM SALSA
4

A paradicsom salsához magozd ki és aprítsd fel a paradicsomokat, vágd fel apróra a lilahagymát és a koriandert. Facsard rá egy fél lime levét, locsold meg egy kevés olívaolajjal, mehet még rá egy kevés só és bors, majd keverd jól össze az egészet. Ha szeretnél tehetsz bele chilli paprikát is.

*TIPP:  Ha nem szeretnéd teljesen krémesen fogyasztani, akkor turmixolás előtt tedd félre a leves 1/3 részét, majd turmixolás után keverd vissza a leveshez. Salsa-tejföl kombináció helyett nyugodtan pakolhatsz rá más kedvedre való feltétet is: sajt, jalapeno paprika, tortilla chips, újhagyma, sült kukorica szemek stb.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 500 g fagyasztott kukorica
 2 közepes vöröshagyma
 2-3 gerezd fokhagyma
 1,5 l víz
 1 tk őrölt római kömény
 1 kv őrölt koriandermag
 1/2 kv füstölt pirospaprika
 1/2 kv fahéj
 1 szem burgonya
 chilli paprika
 olívaolaj
 só, bors
PARADICSOM SALSA
 1 csokor koriander
 6 magozott paradicsom
 1/2 lilahagyma
 1 lime
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

Egy lábasban pirítsd üvegesre a felkockázott vöröshagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát a fűszerekkel együtt. (Ha szeretnél ezen a ponton adj hozzá ízlés szerint chilli paprikát!)

2

Amint az összes fűszer illatozni kezd mehet az edénybe a kukorica és a nagyobb daradokra vágott burgonya. Öntsd fel a vízzel vagy alaplével, sózd és borsozd meg.

3

Lefedve főzd 25-30 percet, majd egy botmixer segítségével pürésítsd le. Tálald egy kevés tejföllel és egy frissítő paradicsom salsával.

PARADICSOM SALSA
4

A paradicsom salsához magozd ki és aprítsd fel a paradicsomokat, vágd fel apróra a lilahagymát és a koriandert. Facsard rá egy fél lime levét, locsold meg egy kevés olívaolajjal, mehet még rá egy kevés só és bors, majd keverd jól össze az egészet. Ha szeretnél tehetsz bele chilli paprikát is.

Fűszeres kukoricakrémleves