KÖLES SALÁTA SPENÓTTAL

Köles saláta spenóttal

PISZTÁCIA & FETA SAJT & CITROM

Ez az egyszerű köles saláta tökéletes reggeli/ebéd munkába vagy suliba is, mivel hidegen is fogyasztható, sőt még kissé kihűlve még sokkal finomabb. Én szívesen vacsorázom is hasonló ételeket.  Jó hír, hogy gyakorlatilag bármivel kombinálhatod amit találsz otthon. Cseréld a spenótot rukkolára, a fetát kecskesajtra, a pisztáciát dióra vagy tökmagra, bármire amit szeretsz.

Hozzávalók

 200 g köles
 80 g bébispenót
 30 g pisztácia
 200 g feta sajt
 160 g tonhalkonzerv
 1 marék olajbogyó
 1/2 citrom leve
 olívaolaj
 

Elkészítés

1

Főzd meg a kölest sós vízben a csomagoláson jelzett utasítás szerint, kb. 15-20 perc alatt elkészül.

2

Amíg a köles fő lesz időd előkészíteni a többi alapanyagot. Magozd ki és aprítsd fel az olajbogyót, vágd fel vagy morzsold szét a sajtot attól függően, hogy mennyire lágy verziót használsz és alaposan mosd meg a spenótot, illetve öntsd le a konzervtonhal levét.

3

Amit a köles elkészül kicsit hagyd kihűlni, (de azért vigyázz nehogy nagyon összeálljon), és keverd hozzá szép sorban az előkészített alapanyagokat.

4

Végül facsard rá ½ citrom levét és csurgass rá 3 evőkanál olívaolajat.

*TIPP: Bármilyen magot is használsz hozzá jót tesz neki ha egy száraz serpenyőben kissé megpirítod.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 200 g köles
 80 g bébispenót
 30 g pisztácia
 200 g feta sajt
 160 g tonhalkonzerv
 1 marék olajbogyó
 1/2 citrom leve
 olívaolaj
 

Directions

1

Főzd meg a kölest sós vízben a csomagoláson jelzett utasítás szerint, kb. 15-20 perc alatt elkészül.

2

Amíg a köles fő lesz időd előkészíteni a többi alapanyagot. Magozd ki és aprítsd fel az olajbogyót, vágd fel vagy morzsold szét a sajtot attól függően, hogy mennyire lágy verziót használsz és alaposan mosd meg a spenótot, illetve öntsd le a konzervtonhal levét.

3

Amit a köles elkészül kicsit hagyd kihűlni, (de azért vigyázz nehogy nagyon összeálljon), és keverd hozzá szép sorban az előkészített alapanyagokat.

4

Végül facsard rá ½ citrom levét és csurgass rá 3 evőkanál olívaolajat.

Köles saláta spenóttal