Print Options:

Zöldsaláta kéksajttal és krutonnal

Yields1 Serving

 300 g vegyes salátamix
 1-2 szelet ciabatta vagy kovászos kenyér
 50 g panchetta vagy más húsos szalonna
 50g kéksajt
 citrom
 olívaolaj
 só, bors
1

Alaposan tisztítsd meg a salátaleveleket, majd szárrítsd meg a lehető legjobban, ehhez egy salátacentrifuga óriási segítség lehet.

2

Egy serpesőben pirítsd meg a szalonna kockákat, ezután tépkedd kisebb darabokra a kenyeret és ugyanabban a sepenyőben alacsony lángon pirítsd aranybarnára, és a végén sózd és borsozmeg és szórd meg egy kevés kakukkfűvel.

3

A összeállításhoz óvatosan keverd össze a saláta leveleket, a szalonnával, kenyérrrel és a kisebb darabokra vágott kéksajttal. Végezetül mehet rá pár csepp olívaolaj és citromlé.