szalonna & kéksajt & Kovászos kenyér
A ropogós kruton és a lágy kéksajt nagyon jól egészíti ki a salátaleveleket, a szalonnáról már nem is beszélve. Remek előétel vagy köretként jól passzol szárnyasokhoz.
Hozzávalók
Elkészítés
Alaposan tisztítsd meg a salátaleveleket, majd szárrítsd meg a lehető legjobban, ehhez egy salátacentrifuga óriási segítség lehet.
Egy serpesőben pirítsd meg a szalonna kockákat, ezután tépkedd kisebb darabokra a kenyeret és ugyanabban a sepenyőben alacsony lángon pirítsd aranybarnára, és a végén sózd és borsozmeg és szórd meg egy kevés kakukkfűvel.
A összeállításhoz óvatosan keverd össze a saláta leveleket, a szalonnával, kenyérrrel és a kisebb darabokra vágott kéksajttal. Végezetül mehet rá pár csepp olívaolaj és citromlé.
*TIPP: Én gorgonzola sajttal készítettem, de bármely kéksajt megfelel az elkészítéséhez.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!
Ingredients
Directions
Alaposan tisztítsd meg a salátaleveleket, majd szárrítsd meg a lehető legjobban, ehhez egy salátacentrifuga óriási segítség lehet.
Egy serpesőben pirítsd meg a szalonna kockákat, ezután tépkedd kisebb darabokra a kenyeret és ugyanabban a sepenyőben alacsony lángon pirítsd aranybarnára, és a végén sózd és borsozmeg és szórd meg egy kevés kakukkfűvel.
A összeállításhoz óvatosan keverd össze a saláta leveleket, a szalonnával, kenyérrrel és a kisebb darabokra vágott kéksajttal. Végezetül mehet rá pár csepp olívaolaj és citromlé.