Print Options:

Yields1 Serving

 kecske vagy báránycomb
 1 citrom
 3-4 rozmaring ág
 3 dl fehérbor
a fűszerpáchoz
 1 ek. édesköménymag
 2 ek. görögszénamag
 5-6 gerezd fokmagyma
 2 ek. szárított oregánó
 1/2 ek. pirospaprika
 1 citrom leve
 olívaolaj
 só, bors
a zsályás krumplihoz
 400 g burgonya
 1 csokor zsálya
 5-6 gerezd fokhagyma
 olívaolaj
 só, bors
1

A fűszerpác elkészítéséhez ha van rá lehetőséged fogj egy kávédarálót, ha nincs egy mozsár is megteszi, és törd össze alaposan a görögszéna és az édesköménymagot.

2

Az összetört keveréhez add hozzá sorban a többi hozzávalót is: a szárított oregánót, a zúzott fokhagymát, 1 citrom levét, végül önts hozzá egy jókora löket olívaolajat sózd és borsozd meg és alaposan kavard össze.

3

Az így elkészített páccal gondosan dörzsöld be a húst és hagyd a hűtőben legalább 2 órát, de akár egy teljes éjszakát is állni, hogy jól magába szívja a fűszereket.

4

A húst a pácolás végeztével helyezd egy nagy sütőtepsire, dobj mellé egy félbevágott citromot és locsold meg némi olívaolajjal és öntsd alá a fehérbort 160 fokon egy alufóliával lefedve süsd kb. 2,5 - 3 órán át.

5

Ezután vedd le az alufóliát és tépkedd a húsra a rozmaringágat! Borítsd mellé a negyedekre vágott főtt krumplikat, fűszerezd sóval, borssal, majd dobd mellé egész fokhagyma gerezdeket és a zsályaleveleket. Csurgass rá némi olívaolajat, állítsd a sütőt 180 fokra és süsd a hússal együtt további 1 órán át, hogy szépen megpiruljanak.