KARÁCSONYFA ANTIPASTI
FONTINA SAJT & OLAJBOGYÓ & CIABATTA

Szerintem egy ilyen tál karácsonykor is villantós előétel tud lenni, főleg ha egy olaszosra hangolt menübe illeszted be. Ha egy ilyen közös falatozgatással indítjátok az étkezést az garantáltan megalapozza a jó hangulatot.
Hozzávalók

 olajban eltett szárított paradicsom
 felekte és zöld olajbogyó
 szárított olasz speck sonka
 ciabatta
 fontina sajt
 gorgozola sajt
 ráadás friss saláta vagy rukkola
 olasz kolbász vagy szalámi

Elkészítés

1

Az antipasti tálhoz helyezd el egy nagy tálcára vagy vágódeszkára szép sorban a hozzávalókat, úgy hogy a végeredmény egy karácsonyfára emlékeztessen.

2

Egy száraz serpenyőben piríts meg néhány szeletet a ciabattából. Mindenképp kínálj mellé olívaolajat is és egy kevés bor is is jól passzol mellé.

*TIPP:   Rajtad áll hány főre szeretnéd tálalni, viszont jó ha meghagyod a lehetőséget arra, hogy mindenki kedvére csipegessen. Ha további inspirálódásra vágysz korábbi receptjeim között találsz egy ehhez is passzoló ricottás bruschetta  és egy antipasti tál és tönköly saláta variációt is!

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 olajban eltett szárított paradicsom
 felekte és zöld olajbogyó
 szárított olasz speck sonka
 ciabatta
 fontina sajt
 gorgozola sajt
 ráadás friss saláta vagy rukkola
 olasz kolbász vagy szalámi

Directions

1

Az antipasti tálhoz helyezd el egy nagy tálcára vagy vágódeszkára szép sorban a hozzávalókat, úgy hogy a végeredmény egy karácsonyfára emlékeztessen.

2

Egy száraz serpenyőben piríts meg néhány szeletet a ciabattából. Mindenképp kínálj mellé olívaolajat is és egy kevés bor is is jól passzol mellé.