Print Options:

Yields1 Serving

 2 db vöröshagyma
 150 g zöldborsó
 250 g lazacfilé
 400 g burgonya
 1 csokor friss kapor
 2 db babérlevél
 200 ml tejszín
 zöldségalaplé vagy víz
 2 ek vaj
 1 citrom
 olívaolaj
 só, bors
1

Vaj és némi olívaolaj keverékén megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.

2

Amint a hagyma jól összeesett nagyobbra vesszük alatta a lángot és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve addig főzzük amíg a burgonya meg nem puhul.

3

Amint a burgonya elkészül hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és a felaprított kaprot és néhány percig tovább főzzük.

4

Végül hozzáadjuk a felkockázott lazacot is ekkor már elzárhatjuk alatta a lángot. Tálaláskor kínáljunk mellé néhány citrom gerezdet.