MUSTÁR & ZELLERGUMÓ & VÖRÖSHAGYMA
Ez a finom és tápláló leves nagyon jól illik a magyaros fogásainkhoz, ráadásul jó alternatíva a sárgaborsó felhasználására a sokszor már snassznak gondolt klasszikus sárgaborsó főzelék helyett.

Hozzávalók
Elkészítés
Egy nagyobb lábosban közepes lángon hevíts fel egy jókora löket olívaolajat. Amikor már jól felhevült dobd bele a apró kockára vágott zellergumót, vöröshagymát, és a szárított kakukkfüvet és időnkét kavargatva pirítsd 10 percig amíg mepuhul.
Dobd hozzá az alaposan megmosott sárgaborsót és a füstölt sonkát, öntsd fel az alaplével és forrald fel. Amint felforrt alacsony lángon főzd tovább kb. 50 percig, vagy amíg a sonka és a borsó meg nem puhul.
Amint elkészül vedd ki a sonkát és vágd fel falatnyi darabokra, a borsót egy burgonyanyomó segítségével kissé törd össze, hogy sűrűbb állagot kapj és keverd bele a felvágott sonkát.
Ízesítsd sóval és borssal, keverj bele egy kevés mustárt ez mégjobban feldobja az ízét.
*TIPP: Fűszerként használhatsz fele-fele arányban kakkukfüvet és oregánot is. (de a kakukkfű az mindenképp kell bele) Többször készítettem már el sonka nélkül is és úgy is nagyon finom lett.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!
Ingredients
Directions
Egy nagyobb lábosban közepes lángon hevíts fel egy jókora löket olívaolajat. Amikor már jól felhevült dobd bele a apró kockára vágott zellergumót, vöröshagymát, és a szárított kakukkfüvet és időnkét kavargatva pirítsd 10 percig amíg mepuhul.
Dobd hozzá az alaposan megmosott sárgaborsót és a füstölt sonkát, öntsd fel az alaplével és forrald fel. Amint felforrt alacsony lángon főzd tovább kb. 50 percig, vagy amíg a sonka és a borsó meg nem puhul.
Amint elkészül vedd ki a sonkát és vágd fel falatnyi darabokra, a borsót egy burgonyanyomó segítségével kissé törd össze, hogy sűrűbb állagot kapj és keverd bele a felvágott sonkát.
Ízesítsd sóval és borssal, keverj bele egy kevés mustárt ez mégjobban feldobja az ízét.