KAKUKKFÜVES SÁRGABORSÓLEVES

Kakukkfüves sárgaborsóleves

MUSTÁR & ZELLERGUMÓ & VÖRÖSHAGYMA

Ez a finom és tápláló leves nagyon jól illik a magyaros fogásainkhoz, ráadásul jó alternatíva a sárgaborsó felhasználására a sokszor már snassznak gondolt klasszikus sárgaborsó főzelék helyett.

Hozzávalók

 500 g sárgaborsó
 1 evőkanál szárított kakukkfű
 1 db közepes zellergumó
 1,5 l alaplé vagy víz
 2 fej vöröshagyma
 250 g főtt föstőlt sonka
 1 evőkanál mustár
 olívaolaj
 só, bors

Elkészítés

1

Egy nagyobb lábosban közepes lángon hevíts fel egy jókora löket olívaolajat. Amikor már jól felhevült dobd bele a apró kockára vágott zellergumót, vöröshagymát, és a szárított kakukkfüvet és időnkét kavargatva pirítsd 10 percig amíg mepuhul.

2

Dobd hozzá az alaposan megmosott sárgaborsót és a füstölt sonkát, öntsd fel az alaplével és forrald fel. Amint felforrt alacsony lángon főzd tovább kb. 50 percig, vagy amíg a sonka és a borsó meg nem puhul.

3

Amint elkészül vedd ki a sonkát és vágd fel falatnyi darabokra, a borsót egy burgonyanyomó segítségével kissé törd össze, hogy sűrűbb állagot kapj és keverd bele a felvágott sonkát.

4

Ízesítsd sóval és borssal, keverj bele egy kevés mustárt ez mégjobban feldobja az ízét.

*TIPP: Fűszerként használhatsz fele-fele arányban kakkukfüvet és oregánot is. (de a kakukkfű az mindenképp kell bele) Többször készítettem már el sonka nélkül is és úgy is nagyon finom lett.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 500 g sárgaborsó
 1 evőkanál szárított kakukkfű
 1 db közepes zellergumó
 1,5 l alaplé vagy víz
 2 fej vöröshagyma
 250 g főtt föstőlt sonka
 1 evőkanál mustár
 olívaolaj
 só, bors

Directions

1

Egy nagyobb lábosban közepes lángon hevíts fel egy jókora löket olívaolajat. Amikor már jól felhevült dobd bele a apró kockára vágott zellergumót, vöröshagymát, és a szárított kakukkfüvet és időnkét kavargatva pirítsd 10 percig amíg mepuhul.

2

Dobd hozzá az alaposan megmosott sárgaborsót és a füstölt sonkát, öntsd fel az alaplével és forrald fel. Amint felforrt alacsony lángon főzd tovább kb. 50 percig, vagy amíg a sonka és a borsó meg nem puhul.

3

Amint elkészül vedd ki a sonkát és vágd fel falatnyi darabokra, a borsót egy burgonyanyomó segítségével kissé törd össze, hogy sűrűbb állagot kapj és keverd bele a felvágott sonkát.

4

Ízesítsd sóval és borssal, keverj bele egy kevés mustárt ez mégjobban feldobja az ízét.

Kakukkfüves sárgaborsóleves