GYÖMBÉRES ZABKEKSZ
FAHÉJ & ÉTCSOKOLÁDÉ & VAJ

Íme egy klassz házi édesség amivel előre feltölthetitek a karácsonyi kekszes dobozokat és több napig is könnyedén tárolhatjátok ünnepek alatt vagy akár ehető ajándékként is remekül működik.
Hozzávalók

 15 g étcsokoládé
 125 g liszt
 300 g zabpehely
 250 g nádcukor
 180 g vaj
 1 db tojás
 1 tk szódabikarbóna
 1 kv só
 5 g friss reszelt gyömbér
 1 tk fahéj

Elkészítés

1

Egy robotgép segítségével keverd ki a puha vajat a cukorral. Ezután add hozzá szép sorban a többi hozzávalót is először a tojást, a lisztet, zabpelyhet, a szódabikarbónát végül mehetnek a fűszerek is a daraborra vágott csokival együtt.

2

A hozzávalókat keverd jól össze, hogy egynemű masszát kapj majd oszd el két felé és mindkét adagból formázz 9-9 egyforma méretű labdát. Helyezd el az első adagot egy sütőpapírral bélelt tepsire, úgy hogy kissé le is lapogatod.

3

180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elkészül, fogyasztás előtt hagyd kihűlni.

*TIPP:  Használhatsz hozzá előre elkészített karácsonyi fűszerkeveréket.

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóinkat, illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon is!

Ingredients

 15 g étcsokoládé
 125 g liszt
 300 g zabpehely
 250 g nádcukor
 180 g vaj
 1 db tojás
 1 tk szódabikarbóna
 1 kv só
 5 g friss reszelt gyömbér
 1 tk fahéj

Directions

1

Egy robotgép segítségével keverd ki a puha vajat a cukorral. Ezután add hozzá szép sorban a többi hozzávalót is először a tojást, a lisztet, zabpelyhet, a szódabikarbónát végül mehetnek a fűszerek is a daraborra vágott csokival együtt.

2

A hozzávalókat keverd jól össze, hogy egynemű masszát kapj majd oszd el két felé és mindkét adagból formázz 9-9 egyforma méretű labdát. Helyezd el az első adagot egy sütőpapírral bélelt tepsire, úgy hogy kissé le is lapogatod.

3

180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elkészül, fogyasztás előtt hagyd kihűlni.