kakukkfüves GOMBAKRÉMLEVES
KAKUKKFŰ & GOMBA & FOKHAGYMA

A konyhában szerintem az egyik legnagyobb segítség egy jó botmixer, így nagyon könnyen és gyorsan tudsz pédául egy laktató krémlevest készíteni szinte bármilyen zöldségből. Nálam most a gomba volt a soros, hogy egy kissé rusztikus leves készüljön belőle.
Hozzávalók

 600 g vegyes gombamix (pl. csiperke, vargánya, laska)
 1 nagy fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1 liter zöldségalaplé
 150 ml tejszín
 1 kis csokor kakukkfű vagy 1 ek. szarított
 olívaolaj
 só, bors
a sajtos pirítóshoz
 néhány gomba
 kakukkfű
 néhány szelet kenyér
 sajt
 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1

A gombát alaposan tisztítsd meg, majd vágd fel nagyobb darabokra, tegyél félre néhány darabot a pirítóshoz. Az olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát és fokhagymát, majd dobd rá a felvágott gombákat. Kicsit ezeket is, pirítsd le sózd és borsozd meg, majd szórd meg a kakukkfűvel, öntsd fel vízzel vagy alaplével és főzs kb. 15 percig. Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel, végül botmixerrel krémesítsd le.

2

A pirítóshoz pirítsd meg a felaprított gombát némi olívaolajon, ha megpirúlt add hozzá a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Halmozd a keveréket néhány szelet kenyérre reszelj rá némi sajot és dobd néhány percre a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Még melegen kínáld a leves mellé.

*TIPP:  Piacon friss mellett gyakran vásárolok különféle fagyasztott gombákat is, amik nagyon jól használhatóak ehhez a recepthez is.   

Ha tetszett  a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!

Ingredients

 600 g vegyes gombamix (pl. csiperke, vargánya, laska)
 1 nagy fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1 liter zöldségalaplé
 150 ml tejszín
 1 kis csokor kakukkfű vagy 1 ek. szarított
 olívaolaj
 só, bors
a sajtos pirítóshoz
 néhány gomba
 kakukkfű
 néhány szelet kenyér
 sajt
 1-2 gerezd fokhagyma

Directions

1

A gombát alaposan tisztítsd meg, majd vágd fel nagyobb darabokra, tegyél félre néhány darabot a pirítóshoz. Az olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát és fokhagymát, majd dobd rá a felvágott gombákat. Kicsit ezeket is, pirítsd le sózd és borsozd meg, majd szórd meg a kakukkfűvel, öntsd fel vízzel vagy alaplével és főzs kb. 15 percig. Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel, végül botmixerrel krémesítsd le.

2

A pirítóshoz pirítsd meg a felaprított gombát némi olívaolajon, ha megpirúlt add hozzá a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Halmozd a keveréket néhány szelet kenyérre reszelj rá némi sajot és dobd néhány percre a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Még melegen kínáld a leves mellé.

Kakukkfüves gombakrémleves