KAKUKKFŰ & GOMBA & FOKHAGYMA
A konyhában szerintem az egyik legnagyobb segítség egy jó botmixer, így nagyon könnyen és gyorsan tudsz pédául egy laktató krémlevest készíteni szinte bármilyen zöldségből. Nálam most a gomba volt a soros, hogy egy kissé rusztikus leves készüljön belőle.
Hozzávalók
Elkészítés
A gombát alaposan tisztítsd meg, majd vágd fel nagyobb darabokra, tegyél félre néhány darabot a pirítóshoz. Az olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát és fokhagymát, majd dobd rá a felvágott gombákat. Kicsit ezeket is, pirítsd le sózd és borsozd meg, majd szórd meg a kakukkfűvel, öntsd fel vízzel vagy alaplével és főzs kb. 15 percig. Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel, végül botmixerrel krémesítsd le.
A pirítóshoz pirítsd meg a felaprított gombát némi olívaolajon, ha megpirúlt add hozzá a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Halmozd a keveréket néhány szelet kenyérre reszelj rá némi sajot és dobd néhány percre a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Még melegen kínáld a leves mellé.
*TIPP: Piacon friss mellett gyakran vásárolok különféle fagyasztott gombákat is, amik nagyon jól használhatóak ehhez a recepthez is.
Ha tetszett a recept, kérlek nézzétek meg további videóimat illetve további izgalmas tartalmakért pedig lájkoljatok a Facebook oldalamat is!
Ingredients
Directions
A gombát alaposan tisztítsd meg, majd vágd fel nagyobb darabokra, tegyél félre néhány darabot a pirítóshoz. Az olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát és fokhagymát, majd dobd rá a felvágott gombákat. Kicsit ezeket is, pirítsd le sózd és borsozd meg, majd szórd meg a kakukkfűvel, öntsd fel vízzel vagy alaplével és főzs kb. 15 percig. Folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a tejszínnel, végül botmixerrel krémesítsd le.
A pirítóshoz pirítsd meg a felaprított gombát némi olívaolajon, ha megpirúlt add hozzá a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet. Halmozd a keveréket néhány szelet kenyérre reszelj rá némi sajot és dobd néhány percre a sütőbe, amíg a sajt megolvad. Még melegen kínáld a leves mellé.