Print Options:

Yields1 Serving

 rukkola
 vegyes saláta keverék(pl. római v. szív v. tölgylevelű)
 1-2 marék aszalt vörösáfonya
 2-3 édesburgonya
 3 ek tökmag
 200 g csirkemell (elhagyható)
 1 citrom
 tökmagolaj
 olívaolaj
 só, bors
1

Az édesburgonyát meghámozzuk és 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk némi olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

2

A csirkemellet sózzuk borsozzuk majd egy közepesen forró serpenyőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

3

A saláta összeállításához a mosott salátaleveleket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

4

Elsőként mehet bele a pirított tökmag, a sült édesburgonya, az aszalt áfonya, a kis darabokra tépkedett csirkemell végül locsoljuk meg a tökmagolajjal és egy kevés friss citromlével.